Acasă Actualitate La fiecare două ore se comite un furt în județul Suceava

La fiecare două ore se comite un furt în județul Suceava


Intră acum și în grupul de

Un furt la  circa două ore se comite în județul Suceava potrivit statisticii realizate de Autoritatea Teritorială de Ordine Publică(ATOP) Suceava care a recomandat instituțiilor abilitate să adopte măsuri care să conducă la reducerea acestor infracțiuni.

Eugen Șalar, președintele ATOP Suceava

Potrivit raportului pentru trimestrul al doilea al acestui an al ATOP Suceava, în perioada analizată s-a constatat un număr de 889 de furturi, ceea ce înseamnă un furt la 147 de minute.

„Din nefericire s-a constatat un număr mare de furturi, înregistrindu-se 889 furturi, din care: furturi din locuințe, curți și anexe – 259, furturi din auto – 80; furturi de auto – 14; furt de component din exteriorul auto – 4 infracțiuni; furt din buzunare, genți, poșete – 48, furt din societati comerciale – 121”, se arată în raport.



ATOP Suceava susține că pentru prevenirea acestor infracțiuni se are în vedere reorganizarea și întărirea sistemului de ordine publică, atât în mediul urban, cât și în cel rural.

 

Poliția Județeană Suceava arată că în ceea ce privește infracţiunile contra patrimoniului sesizate, se constată o diminuare a acestora cu 96 de fapte, faţă de trimestrul II 2016, din care, furtul, principalul indicator ce are un impact deosebit în rândul comunității, indiferent de statutul social și prejudiciul creat părții vătămate, totalizează 889 fapte, în  scădere cu 57 infracțiuni comparativ cu perioada aprilie-iunie 2016.

 

Pe genuri de fapte, principalele sesizări de furt cuprind:

 

Furt din locuinţă 169 de fapte (-30),
Furt din curți, anexe gospodărești 88 de infracțiuni (-21)
Furt din societăţi comerciale 121 de fapte,

din care 82 de pe rafturi, în timpul programului

Furt din buzunare, genţi, poşete 48 de infracțiuni
Furt din autovehicule 80 de fapte
Furt de componente din exteriorul auto (oglinzi, ștergătoare, capace roți, antene) 4 infracțiuni (-6)
Furt de autovehicule 14 fapte (-7),

din care 10 furt de folosinţă, autovehiculele fiind identificate ulterior abandonate

Alte infracţiuni de furt 365 de fapte (-24)

 

„Pozitiv este faptul că, în perioada de referinţă nu s-au înregistrat furturi de case de bani sau din interiorul acestora, din bănci, oficii poştale, case de schimb valutar şi amanet”, remarcă Poliția Județeană Suceava.

ATOP Suceava recomandă iniţierea de acţiuni preventive de combatere a criminalităţii cu impact stradal (furturi din poşete sau genţi, de/din auto, tâlhării, scandaluri, agresiuni etc.) şi în zona unităţilor de învăţământ, dar și           sporirea fermităţii şi responsabilizarea factorilor din sfera publică şi privată, pentru asigurarea bunurilor şi valorilor și protejarea patrimoniului, inclusiv la incendii. (N.B.)


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version