50.000 de taloane din Programul de monitorizare a starii de sanatate a populatiei au fost returnate de Posta catre CAS


Intră acum și în grupul de

De anul trecut, de când a debutat Programul national de evaluare a starii de sanatate a populatiei, Oficiul Postal Central Bucuresti a transmis Casei de Asigurari de Sanatate Suceava pâna acum un numar de 50.732 taloane returnate. Potrivit directorului interimar al CAS Suceava, Michaela Pelepco, la nivelul CAS Suceava aceste taloane returnate de Posta Româna sunt scanate si înregistrate pe baza codurilor numerice personale (CNP) si sunt înaintate persoanelor care le solicita. „Din taloanele existente la sediul CAS, pâna la aceasta data, un numar de 2.153 taloane au fost înaintate persoanelor care le-au solicitat. Pentru buna desfasurare a Programului National de evaluare a starii de sanatate a populatiei rugam persoanele care nu au primit talonul securizat în luna în care sunt nascute, sa depuna la sediul CAS Suceava o sesizare în acest sens, însotita de o copie dupa CI/BI. La nivelul institutiei noastre se va verifica existenta acestor taloane si le vom înainta persoanelor în cauza, care se vor putea programa la medicul de familie”, precizeaza Michaela Pelepco.  

Pentru a veni în sprijinul persoanelor care nu au primit la domiciliu taloanele, pe site-ul CAS Suceava www.cassv.ro, exista posibilitatea de a introduce codul numeric personal (CNP) si astfel, persoana interesata poate afla daca talonul este la sediul CAS Suceava, de unde îl poate ridica cu o copie a buletinului de identitate (sau certificat de nastere, pentru copii).   

Taloanele din cadrul Programului National de evaluare a starii de sanatate a populatiei sunt distribuite de la Bucuresti prin Compania Nationala Posta Româna direct catre populatie, iar taloanele care nu sunt înmânate beneficiarilor- pentru persoanele care nu au fost gasite la domiciliu sau care nu le-au ridicat de la oficiile postale- sunt returnate la Oficiul Postal Central Bucuresti, care apoi le trimite Caselor de asigurari de Sanatate pentru a putea fi eventual ridicate mai târziu de solicitanti. 


Intră acum și în grupul de