Fotbal : Marcello Lippi va reveni la carma Italiei


Intră acum și în grupul de

Campania dezastruoasa a “Squadrei Azzurra” de la Euro 2008 i-a înfuriat rau pe oficialii Federatiei Italiene de Fotbal, care dau acum vina pe tehnicianul Roberto Donadoni. Chiar daca va reusi sa îsi califice echipa în sferturile de finala ale competitiei, desi noi speram din tot sufletul sa nu se întâmple asta, Donadoni va parasi inevitabil fotoliul de selectioner.

Schimbarea se va produce imediat dupa aventura italienilor de la turneul final. Si asta pentru ca Marcello Lippi abia asteapta sa preia nationala pe care a condus-o si în 2006, atunci când elevii sai au devenit campioni mondiali. Conform cotidianului italian “Gazzetta dello Sport”, antrenorul în vârsta de 60 de ani va semna contractul cât mai repede cu putinta, caci salariul si celelalte clauze aferente nu îl intereseaza absolut deloc.

Singurul sau obiectiv va fi calificarea la Campionatul Mondial din 2010, iar Lippi este de parere ca va reusi sa îsi pastreze trofeul în competitia gazduita de Africa de Sud. Alaturi de el vor veni Ciro Ferrara si Angelo Peruzzi, doi dintre „secunzii” sai, Ivano Bordon – antrenorul de portari – si Enrico Castellacci, doctorul care va avea grija de starurile fotbalului italian.


Intră acum și în grupul de