Fotbal : Coupet promite o revelatie franceza! Buffon, meciul vietii!


Intră acum și în grupul de

Dupa ce atacantii francezi si italieni au fost redusi la tacere din cauza propriilor prestante, a venit rândul portarilor sa vorbeasca despre marea confruntare a Grupei C. Ultima etapa înainte de sferturile de finala ale competitiei a creat un adevarat haos în rândurile celor doua loturi, iar “Squadra Azzurra” si “Cocosul Galic” se vor lupta pe viata si pe moarte pentru cele trei puncte puse în joc în meciul direct.

„Nu ne simtim extraordinar acum, dar va asigur ca vom da totul pe teren în meciul contra Italiei. Dupa umilinta provocata de Olanda, eu si colegii mei am cazut de acord sa ne razbunam în ultima partida din grupa. Suntem capabili sa câstigam în fata italienilor, va fi un meci pe viata si pe moarte, plin de tensiune si suspans. În plus, avem de luat o revansa de la Campionatul Mondial din 2006, acolo unde am pierdut finala în fata lor”, a declarat Gregory Coupet.

Portarul francez a precizat apoi ca Olanda îsi va face jocul obisnuit în fata României, mai ales ca batavii au si ei de luat o revansa, dupa ce triclolorii lui Victor Piturca au avut câstig de cauza în calificari. Cu toate acestea, Coupet se asteapta ca trupa lui Van Basten sa fie foarte relaxata la ultima partida a grupei, dar este de parere ca Portocala Mecanica va iesi în cele din urma învingatoare.

Raspunsul din tabara italienilor a venit imediat, prin vocea portarului Gianluigi Buffon. Titularul incontestabil dintre buturile “Squadrei Azzurra” vede partida cu Franta ca pe o adevarata finala. Mai mult, portarul a declarat ca se pregateste acum pentru cel mai important meci al carierei, lucru valabil si pentru colegii sai: „Trebuie sa ne concentram asupra urmatorului meci fara a face însa prea multe calcule. Suntem nevoiti sa facem meciul vietii si sa trecem de grupe pentru a demonstra ca nu am câstigat întâmplator finala din urma cu doi ani”.

Cât despre cealalta confruntare a grupei, Olanda – România, Buffon crede ca va fi una curata, iar calificarea se va decide numai pe teren. „Sincer, cred ca va fi un meci adevarat. Românii, care de asemenea sunt nevoiti sa faca meciul vietii lor, ar putea fi coplesiti de presiune, în timp ce olandezii vor juca relaxati. Tinând cont de rezultatele din primele doua meciuri, vreau sa cred ca Van Basten este convins ca ne va întâlni, în semifinale, ori pe noi, ori pe francezi”, a încheiat portarul italian.


Intră acum și în grupul de