Fotbal, Euro 2008, Grupa C : Hai Romania! : Sa aratam ca meritam sa fim in sferturi!


Intră acum și în grupul de

România – Olanda, marti, ora 21.45, Zurich

România a jucat la acest Campionat European cu mintea, cu sufletul, cu speranta ca poate reusi surpriza într-o grupa care era considerata de toti cea “a mortii”. O grupa în care favoritele erau Franta si Italia, partial si Olanda.  O grupa în care nimeni nu dadea României nicio sansa de a face ceva, de a încurca pe cineva. Nu mai spun ca sansele noastre la titlul european, conform caselor de pariuri,  înaintea începerii acestui Euro, erau putin peste cele ale Austriei, o echipa care se afla la acest Campionat European doar datorita faptului ca e tara organizatoare.

Trecând peste aceste lucruri am aratat întregii lumi ca România formeaza o echipa. O echipa de luptatori. O echipa care s-a luptat ca un sahist pentru a reusi sa treaca mai departe de aceasta grupa infernala. Si pâna acum a reusit. România are 2 puncte din meciurile considerate cele mai grele: cu Franta si Italia. Este pe locul 2 dupa Olanda, o echipa de care acum toata lumea se roaga sa câstige ultimul joc. Cel cu România. Si cu onoarea. Desi nu au aratat nimic pâna acum superior echipei noastre, francezii si mai ales italienii, au început cu rugaminti de moralitate si chiar santaje asupra antrenorului “Portocalei Mecanice”, Van Basten. Ziarele italiene îi spun lui Van Basten ca daca va vrea sa mai antreneze vreodata în Italia, eventual la Milan, este obligat sa câstige, pentru ca altfel, nu are ce cauta în Peninsula.

Oare nu au ajuns prea departe italienii cu aceste gânduri ? Oare ei uita ca pâna acum au sfidat România. Ne-au facut ciori, au plecat cu gândul ca ei vor câstiga Campionatul European. Oare de ce nu se gândesc ei mai mult la meciul lor cu Franta si insista pe meciul Olanda – România? Oameni cu capul pe umeri ca Aime Jacquet, Arsene Wenger si italienii din ziarul “La Stampa” recunosc ca daca erau în locul lui Van Basten ar fi dat jocul României. Si sunt convins ca sunt multi ca ei care evita sa spuna asta. Au ajuns la mâna Olandei si nimeni nu se mai concentreaza la jocuri în afara de reprezentativa României.

România, care dupa ce si-a pierdut un suflet al sau, pe Radoi si îl are suspendat pe Goian pentru meciul cu Olanda, îsi linge ranile si isi vede mai departe de antrenament, iar Piturca îsi face planurile pentru meciul decisiv cu Olanda si cum o poate înfrânge pe aceasta. Piturca îi va înlocui pe Radoi cu Codrea, pe Florentin Petre cu Banel Nicolita, pe Goian cu Ghionea si pe Daniel Niculae cu Marius Niculae sau Marica.

Olanda pe de alta parte, vrea sa-si menajeze majoritatea titularilor în perspectiva sferturilor de finala si, desi declara ca va juca pe bune meciul cu noi, se gândeste fara sa o declare ca e mai bine sa se califice România în dauna Frantei si a Italiei.

Iata cum ar putea sa arate echipa Olandei, în aceasta seara, în meciul cu România: Stekelenburg – Melchiot, Heitinga, Bouma, De Cler – Engeelar, De Zeeuw – Van Persie, Affelay, Robben – Huntelaar. O echipa care daca e privita prin prisma jucatorilor si a formatiilor la care acestia joaca, numai rezerve nu sunt.

Succes România, nu avem nevoie de mila nimanui. Am aratat mereu ca suntem puternici atunci când este nevoie si ne putem califica cu forte proprii. Hai România! Aratati înca  o data ca putem fi cei mai buni !!!


Intră acum și în grupul de