Incendiu la o pensiune din Pojorâta. Focul a pornit de la coșul de fum neprotejat corespunzător


Intră acum și în grupul de

Un incendiu a izbucnit luni seară la o pensiune agroturistică din comuna suceveană Pojorâta, cel mai probabil din cauza coșului de fum neprotejat corespunzător faţă de materialele combstibile.

FOTO: ISU Suceava – arhivă

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU ”Bucovina” Suceava, Alin Găleată, la fața locului au intervenit cu cinci autospeciale militarii Detaşamentului de Pompieri Câmpulung Moldovenesc, împreună cu angajaţii Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Pojorâta.

”La sosirea echipajelor, flăcările se manifestau la acoperişul clădirii, cu pericol de propagare la întreaga pensiune şi la anexele din împrejurimi”, a declarat Găleată.

El a precizat că în incendiu au  ars aproximativ 100 mp din astereala acoperişului (scândură şi căpriori), precum şi lambriu din lemn din interior, pe aceeaşi suprafaţă. S-au degradat învelitoarea din tablă a acoperişului, tâmplărie din PVC, tavanul din interiorul mansardei, pereţii interiori, sauna, instalaţia electrică, obiecte de mobilier, aparatură electrocasnică, materiale textile, elemente de tâmplărie din lemn şi alte bunuri.

”Cauza probabilă de izbucnire a flăcărilor a fost efectul termic generat de coşul de fum (burlan metalic) neprotejat corespunzător faţă de materialele combstibile”, a menționat purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, arătând că incendiul, anunțat prin 112 la ora 21:13, a fost lichidat la miezul nopţii, iar pompierii au salvat pensiunea şi anexele acesteia.

Din fericire, nu s-au înregistrat victime omeneşti.


Intră acum și în grupul de