Handbal feminin : Romania la Olimpiada in grupa cu: Franta, Norvegia, Kazahstan, Angola si China


Intră acum și în grupul de

Nationala feminina de handbal a României face parte din Grupa A preliminara la JO 2008 de la Beijing, alaturi de Norvegia, Franta, Angola, Kazahstan si China, conform tragerii la sorti ce a avut loc luni, la Beijing.

Nationala României are în aceasta grupa doua echipe pe care nu le-a întâlnit pâna acum în meciuri oficiale, Angola si Kazahstan. Cu Norvegia, în ultimul meci oficial disputat la Cupa Mondiala de la Aarhus în 2007, scorul a fost egal, 26-26. Echipa Frantei este cea pe care tricolorele au învins-o în sferturile Campionatului Mondial din decembrie 2007, când elevele lui Gheorghe Tadici s-au impus cu 34-31. La aceeasi competitie, România a întâlnit în grupe si China, pe care a învins-o, scor 31-29.

România s-a calificat la JO 2008 dupa ce în luna martie a câstigat turneul preolimpic de la Bucuresti, învingând Japonia, Ungaria si Polonia.

Din Grupa B fac parte: Rusia, Ungaria, Brazilia, Germania, Coreea de Sud si Suedia. Jocurile Olimpice de la Beijing sunt programate în perioada 8-24 august.


Intră acum și în grupul de