Noul primar ales al comunei Comanesti risca sa isi piarda mandatul


Intră acum și în grupul de

Proaspatul primar ales al comunei sucevene Comanesti, Grigoras Pastrav, risca sa îsi piarda mandatul. Situatia acestuia, care a candidat independent si a anuntat ca va adera în scurt timp la PD-L, va fi analizata de Prefectura Suceava, a declarat marti, prefectul Alexandru Baisanu. Acesta a spus într-o conferinta de presa ca daca primarul respectiv, ales ca independent, va adera la un partid politic, risca sa suporte rigorile legislatiei privind migratia politica. „Este o abatere de la lege si lucrul acesta va fi scos în evidenta, daca va face pasul”, a afirmat prefectul Baisanu.

Potrivit legislatiei privind migratia politica, primarul îsi pierde mandatul daca demisioneaza din calitatea de membru al partidului politic sau al organizatiei minoritatii nationale pe a carei lista a fost ales.

Prefectul a mai adaugat ca, la toate constituirile noilor consilii locale si la validarea primarilor alesi, le va cere acestora sa respecte legislatia în vigoare si sa lucreze doar în interesul cetateanului. „Le cer sa aiba în vedere respectarea legalitatii si sa treaca la treaba, pentru ca sunt multe lucruri ramase în urma”, a spus Alexandru Baisanu.

Independentul Grigoras Pastrav, care a câstigat în turul doi de scrutin functia de primar în comuna suceveana Comanesti , a anuntat luni, înainte ca BEJ Suceava sa anunte validarea rezultatelor, ca se va înscrie în PD-L. Acesta a spus ca „are coloana vertebrala politica” si ca se înscrie în PD-L, întrucât , în cel de-al doilea tur de scrutin, a beneficiat de sprijinul PD-L si al lui Gheorghe Flutur, presedinte ales al CJ Suceava. Mai mult, Pastrav a aratat ca va avea în continuare nevoie de sprijinul PD-L pentru a-si pune în practica proiectele în comuna.

Grigoras Pastrav a câstigat alegerile în comuna Comanesti în cel de-al doilea tur de scrutin, unde l-a avut contracandidat pe primarul în functie, Filip Constantinescu, din partea PSD.

PD-L a avut propriul candidat pentru Primaria Comanesti, însa acesta a parasit competitia dupa primul tur de scrutin. 

­


Intră acum și în grupul de