Flutur la întâlnirea cu diaspora: Aeroportul Suceava are acum 11 destinații și cu ajutorul diasporei și știu că așteptați și Barcelona și Paris și Bruxelles sau Munchen


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, marți, la deschiderea Lunii Diasporei că Aeroportul Suceava s-a dezvoltat și ca urmare a implicării diasporei sucevene.

El a spus că dacă în urmă cu un an se deschidea prima cursă internațională de pe Aeroportul Suceava după modernizare, acum numărul de pasageri doar în primele șapte luni se ridică la 130.000, iar până la sfârșitul anului va atinge 250.000.

„Liniile internaționale le-am deschis în cea mai mare parte cu dumneavoastră cei din diaspora. Știu că așteptați Barcelona, Paris și Bruxelles și, probabil că mâine vom discuta cu regiunea Schwaben și relația cu Memmingen, Suceava-Memmingen, lângă Munchen, și așa mai departe. Dar fără dumneavoastră nu puteam să organizăm acest lucru”, a spus Flutur.

El a menționat „grupul de la Torino” care a făcut ca Tarom să debuteze cursele low-cost cu o cursă Suceava-Torino.

„S-a creat o masă critică la capăt de linie”, a spus Flutur, făcând referire la grupurile de suceveni care au făcut posibile aceste curse externe.

Președintele CJ Suceava a subliniat că autoritățile sucevene au o obligație pentru cei peste 140.000 de suceveni care sunt la muncă în străinătate.

El a spus că acum se lucrează la un studiu de fezabilitate pentru extinderea terminalului aeroportului sucevean pentru a se reuși procesarea a 600 de pasageri pe oră, dar că până atunci se vor monta containare pentru realizarea procesării pasagerilor pe aeroport.

Totodată, el a menționat că se extinde și parcarea pentru că actuala parcare nu mai face față.(N.B.)


Intră acum și în grupul de