Un sucevean care a promovează produse italienești în Austria și Germania: Să promovăm fața bună a României și nu fața cea rea care o știu oamenii de zi cu zi care se uită mai chiorâș la noi


Intră acum și în grupul de

Un sucevean care se ocupă de cinci ani cu promovarea produselor tradiționale italienești în Austria și Germania a spus, marți, în cadrul întâlnirii cu diaspora organizată la Palatul Administrativ că este nevoie de promovarea lucrurilor bune ale României pentru a schimba percepția oamenilor de rând.

Suceveanul a spus că lucrează în Austria de patru ani de zile, în Italia de 16 ani.

„Promovez de cinci ani produse italienești în Austria și Germania și mi-aș dori să fac un proiect. Am un proiect de finanțare pentru a promova România pentru că italienii așa au făcut și-au promovat produsele și artizanatul”, a spus suceveanul.

El a întrebat cum ar putea obține o finanțare pentru un astfel de proiect care să se deruleze pe o perioadă de minim patru ani.

„Dacă fac asta cu italienii, de ce nu aș putea promova România?”,s-a întrebat italianul.

El a spus că s-au dus la început în străinătate unii care „ne-au făcut țara de rușine” și s-a întrebat de ce nu s-ar putea acum să fie făcute lucrurile bune.

Suceveanul a spus că el promovează produse italienești în fiecare săptămână și se fac evenimente pe patru zile cu muzică, cu artizanat, cu diferite mâncăruri, cu produse tradiționale, cu vestimentație.

„Avem foarte multe lucruri să arătăm. Avem multe lucruri bune, să arătăm fața bună a României, nu numai cea rea care o știu oamenii de zi cu zi care se uită mai chiorâș la noi”, a spus suceveanul.

 


Intră acum și în grupul de