Cușnir: Un sucevean a tăiat trei arbori și a uscat un al patrulea pentru un loc de parcare pe spațiul verde. Nu tolerăm așa ceva și am sesizat Primăria și Garda de Mediu


Intră acum și în grupul de

Președintele organizației municipale PSD Suceava, consilierul județean Dan Ioan Cușnir, a explicat, marți, motivul pentru care consilierii PSD nu au fost de acord să voteze fără o analiză corectă transformarea unor spații verzi în locuri de parcare, exemplificând cu cazul unui sucevean care a tăiat trei arbori și a uscat un al patrulea pentru a-și înființa un loc de parcare pe spațiul verde.

Cușnir a spus că viceprimarul Lucian Harșovschi a forțat o Hotărâre de Consiliu Local în timp ce primarul era în concediu.

„Harșovschi minte spunând “PSD-ul le pune frână sucevenilor”.Realitatea este contrară. PSD-ul doreşte o dezvoltare durabilă care să respecte nişte principii clare. Trebuie inventariat domeniul public al municipiului. Apoi trebuie analizate care sunt cazurile pe care le “legalizăm” şi le trecem în domeniul privat”, a spus Cușnir.

El a arătat că sunt cazuri în care parcările pot fi modernizate, dar nu poate fi de acord cu situații de genul celei de pe strada Mărăști unde un sucevean a tăiat trei arbori și a uscat un al patrulea pentru un loc de parcare.

„Este Harșovschi de acord cu aceste parcări? Harșovschi spune că înainte de a lua această decizie, cei care cică au inventariat, cei de la Serviciul Administrare Străzi au “periat parcările”. L-au anunţat pe Harșovschi despre aceste ilegalităţi? A luat măsuri sau le tolerăm din populism electoral ieftin? Noi nu tolerăm şi am făcut o reclamaţie la Primărie şi la Garda de Mediu, pentru că, de exemplu, acest “cetăţean” a tăiat trei copaci şi l-a uscat pe al patrulea pentru a-şi face un loc de parcare pe strada Mărăşti! Noi nu avem nevoie de votul acestui tip de “cetăţeni”, în schimb ne luptăm pentru ceilalţi din zona care au rămas fără patru copaci pe Domeniul Public”, a spus Cușnir.

El consideră că în Suceava trebuiesc reintroduse ordinea, disciplina și respectul față de semeni.

Cușni a spus că în domeniul locurilor de parcare lucrurile sunt complicate, iar oamenii sunt disperaţi.

Liderul PSD Suceava consideră că din cauza lipsei de viziune şi a incapacităţii de previziune a cuplului Lungu-Harșovschi, cetăţenii pur şi simplu nu au unde să parcheze și a exemplificat cu o situație din zona Mărășești unde un trotuar este loc de parcare.

„De ce nu aţi fost în stare să găsiţi soluţii ca la Roman de exemplu, unde primar este colegul vostru de partid? Când vă întâlniţi nu va sfătuiţi, nu va împărtăşiţi soluţiile şi măsurile eficiente pentru cetăţeni?”, a  întrebat Cușnir.

 


Intră acum și în grupul de