IPJ respinge acuzele PSD ca tergiverseaza solutionarea reclamatiilor din campania electorala


Intră acum și în grupul de

IPJ Suceava a respins, miercuri, acuzele PSD Suceava, care a criticat ca organizatia nu a fost informata în legatura cu stadiul cercetarilor privind sesizarile facute în campania electorala, precizând ca, politia suceveana manifesta echidistanta în corecta gestionare si solutionare a cauzelor aflate în lucru, indiferent de calitatea partilor implicate si de provenienta sesizarilor. „Contrar celor afirmate de reprezentantii PSD, politia suceveana manifesta echidistanta în corecta gestionare si solutionare a oricarei cauze aflate în lucru, indiferent de calitatea partilor implicate si de provenienta sesizarilor”, se precizeaza într-un comunicat al IPJ Suceava.

Inspectoratul Judetean de Politie Suceava arata ca pe perioada campaniei electorale si a celor doua tururi de scrutin s-au primit mai multe sesizari din partea partidelor politice, cu privire la diferite aspecte înregistrate. Astfel, în aceasta perioada, PSD a depus un numar de 12 reclamatii, care au fost înregistrate în evidentele Politiei, parte din ele constituind actul de sesizare pentru întocmirea de dosare penale.  „Dintre aceste sesizari, noua au fost înregistrate în evidenta dosarelor penale, din care doua au fost declinate catre parchetele competente în solutionarea lor”, se arata în comunicatul IPJ Suceava.

În ceea ce priveste dosarul privind mita electorala de la Moara Carp, IPJ Suceava precizeaza ca s-a declinat competenta catre Parchetul de pe lânga Tribunalul Suceava, competent în solutionarea cauzei, iar celelalte dosare aflate în competenta Politiei sunt în curs de solutionare, fiind vorba în mare parte de aspecte în care se reclama furtul, disparitia sau distrugerea unor materiale de propaganda electorala.

Potrivit IPJ Suceava, au mai fost înregistrate trei reclamatii din partea PSD, din care una este în curs de solutionare, iar aspectele sesizate în celelalte doua nu s-au confirmat.

Purtatorul de cuvânt al PSD Suceava, Virginel Iordache,  si-a exprimat marti nemultumirea ca IPJ Suceava nu a oferit nicio informatie privind stadiul cercetarilor în urma reclamatiilor facute de PSD de-a lungul campaniei electorale. 


Intră acum și în grupul de