Acasă Actualitate „Locotenentii” primarului Lungu au fost desemnati de noul CL

„Locotenentii” primarului Lungu au fost desemnati de noul CL


Intră acum și în grupul de

Consiliul Local Suceava, în care PD-L detine 16 din cele 23 de mandate de consilier local, a desemnat miercuri, cei doi viceprimari din rândul consilierilor PD-L, candidatul PSD, Doinita Cocris reusind sa obtina doar voturile celor cinci consilieri ai partidului. Sedinta de constituire a Consiliului Local Suceava s-a desfasurat în prezenta prefectului Alexandru Baisanu si a presedintelui ales al CJ Suceava, Gheorghe Flutur si a avut un caracter mai mult formal, în conditiile în care cartile fusesera facute de mai multa vreme, iar numarul consilierilor PD-L este suficient de mare pentru a asigura majoritatea în CL.

Dupa depunerea juramântului de primarul Ion Lungu si de noii consilieri locali, s-au desemnat cei doi viceprimari, pentru cele doua posturi fiind înscrise trei candidaturi, ale consilierilor PD-L Viorel Seredenciuc si Lucian Harsovschi, si a consilierului PSD, Doinita Cocris, care este presedinte al Colegiului Judetean al Farmacistilor din Suceava. De mentionat ar fi faptul ca Seredenciuc provine din defunctul PL-D, iar Harsovschi din PD.



În urma votului, cei doi consilieri PD-L au obtinut câte 16 voturi din partea consilierilor partidului, iar Doinita Cocris s-a multumit doar cu cele cinci voturi ale PSD.

La momentul desemnarii viceprimarilor, PSD a solicitat ca votul sa fie secret, la cabina de vot, însa masina de vot a PD-L a hotarât ca votul sa fie electronic, consilierii PD-L mimând secretul votului de ochii presei. Prin desemnarea lui Lucian Harsovschi pe post de viceprimar, Suceava realizeaza o premiera, având pentru prima data un viceprimar în vârsta de doar 26 de ani.  


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version