Bărbat imobilizat de jandarmi la Sucevița, înainte să apuce să folosească un topor într-o altercație

Un bărbat în vârstă de 30 de ani, din Marginea, care, pe fondul consumului de băuturi alcoolice, intenționa să folosească un topor într-o altercație, a fost imobilizat de jandarmii din cadrul postului montan Suceviţa.

Potrivit unui comunicat de presă al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Suceava, duminică, 6 august a.c., jandarmii au surprins și imobilizat, în apropierea Mănăstirii Suceviţa, un bărbat de 30 de ani care a luat din curtea unei case un topor pe care intenţiona să-l folosească într-o altercaţie.

„În cauză au fost întocmite actele de sesizare privind săvârşirea unor fapte susceptibile de a fi infracţiunea de a purta sau folosi, fără drept, obiecte periculoase la adunări publice, manifestări cultural-sportive şi în locuri special amenajate şi autorizate pentru distracţie ori agrement, iar persoana a fost condusă la Secţia de Poliţie Marginea pentru continuarea cercetărilor”, a arătat sursa citată.

Conform Inspectoratului de Jandarmi, în perioada 4 – 6 august a.c., aproximativ 70 de jandarmi au acţionat zilnic pentru buna desfăşurare a evenimentelor cultural-artistice şi religioase ce s-au desfășurat pe raza județului.

Astfel, misiunile Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Suceava au vizat în principal asigurarea măsurilor de ordine publică la „Târgul Meşterilor Populari” din incinta Muzeului Satului Bucovinean din municipiul Suceava; la „Caravana Filmelor Next”, din parcul municipiului Vatra Dornei – Izvorul Santinelă; dar și la manifestările cultural artistice prilejuite de zilele localităţilor Slatina şi Suceviţa, precum și de cele religioase de Hramul Mănăstirilor Slatina şi Suceviţa.

„În intervalul de timp menţionat, jandarmii au intervenit independent sau în cooperare cu poliţiştii la un număr de 5 apeluri efectuate prin SNUAU 112, dintre care 3 apeluri au vizat situaţii de tulburare a ordinii şi liniştii publice, iar în două situaţii s-a solicitat sprijin de către turiştii aflaţi în dificultate pe traseele montane”, se precizează în comunicatul transmis.

Jandarmii au mai arătat că lucrătorii celor șase posturi de jandarmi montane din Vatra Dornei, Broşteni, Câmpulung Moldovenesc, Suceviţa şi Gura Humorului au desfăşurat activităţi preventive pe traseele turistice şi în staţiunile montane de interes naţional.

De asemenea, jandarmii montani au acţionat zilnic pentru menţinerea unui climat de linişte, prevenirea şi combaterea infracţiunilor, respectarea legislaţiei de mediu şi a normelor privind ariile şi rezervaţiile naturale protejate, precum şi pentru informarea şi acordarea de sprijin turiştilor aflaţi pe traseele montane.

Totodată, efective ale Jandarmeriei Montane şi-au desfăşurat activităţile şi în apropierea spaţiilor de cazare şi a locurilor de campare a turiştilor, în locurile de agrement şi în zonele unde este posibil să se producă evenimente, fiind pregătiţi să intervină în situaţii de urgenţă, dar şi în cazul constatării unor abateri de la normele legale.

„Activitatea jandarmilor a avut un caracter preponderent preventiv în dispozitivele de ordine publică, însă s-au înregistrat şi situaţii care au impus luarea măsurilor legale, fiind aplicate un număr de 15 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 2.800 lei”, au precizat reprezentanții Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Suceava.

(Mihaela Tcaciuc)

 

loading...