Urologul sucevean, Nicolae Dobromir, co-autor in primul Tratat national de urologie


Intră acum și în grupul de

Asociatia Româna de Urologie (ARU) a desfasurat recent la Bucuresti cel de-al XXIV-lea Congres, manifestare în cadrul careia trei specialisti urologi din judetul Suceava au prezentat si o lucrare, „Structuri Uretrale – Rezultate Endoscopice, Diagnostic, Tratament, Rezultate 2003 – 2007” – singura lucrare prezentata de un serviciu de Urologie cu exceptia clinicilor de specialitate din tara. Cei trei medici urologi de la Spitalul Judetean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava sunt dr. Nicolae Dobromir, dr. Janin Nasaudeanu si dr. Nicolae Stoican.

La congres au fost prezenti 420 de urologi români, dar si specialisti din Franta, Belgia, Turcia, Anglia, Austria, Germania, Italia.
În cadrul manifestarii a fost lansat primul Tratat national de urologie.

La redactarea editiei I a Tratatului de urologie au participat peste 100 de membri ai ARU, ca autori sau co-autori de capitole, urologi cu experienta dobândita în strainatate, dar si rezidenti si preparatori.

Dr. Nicolae Dobromir, doctor în stiinte medicale, seful sectiei de Urologie din cadrul Spitalului Judetean de Urgenta Suceava, semneaza un capitol – Hidronefrozele – din volumul I al Tratatului national de urologie, în care se face referire la cazurile rezolvate strict în acest sector.

Cartea medicala se adreseaza nu numai urologilor, dar si rezidentilor, medicilor de familie si tuturor celor care doresc sa afle mai multe informatii despre patologia aparatului urinar. Specialistii au lucrat la redactarea acestui tratat timp de un an si jumatate, cartea urmând a fi distribuita gratuit membrilor ARU, asociatiilor profesionale si bibliotecilor.


Intră acum și în grupul de