Barmanul de la discoteca – terasa Dance Vip din Gura Humorului, vinovat de imbolnavirea a 12 persoane cu salmonella


Intră acum și în grupul de

Vinovat de îmbolnavirea cu salmonella a unui numar de 12 persoane internate dupa ce au consumat hamburgeri la discoteca-terasa Dance Vip din Gura Humorului, este barmanul unitatii. Directorul adjunct al ASP Suceava, Alexandru Lazareanu, a declarat joi ca s-a izolat salmonella la doi pacienti internati cu gastro-enterocolita acuta provocata de toxiinfectie alimentara. „În urma analizelor, s-a constatat ca vinovat este barmanul, care este purtator de salmonella. De asemenea, si carnea de vita tocata a fost tinuta în conditii necorespunzatoare, era fermentata. Conditiile de igiena sunt atât de precare, ca nu ma mira ca s-a ajuns la asa ceva”, a precizat Alexandru Lazareanu.

Unitatea a fost închisa miercuri de ASP Suceava,  în urma controlului efectuat de Inspectia Sanitara de Stat, care a constatat suficiente si grave deficiente igienico-sanitare. Pentru ca nu era convins ca la Gura Humorului se respecta decizia de suspendare a activitatii, conducerea ASP Suceava a trimis o echipa pe teren pentru a verifica.

Cât priveste aplicarea de sanctiuni contraventionale, Alexandru Lazareanu spune ca se asteapta ca administratorul societatii sa prezinte documentele solicitate, în prezent acesta fiind plecat din tara.  

Potrivit ASP Suceava, localul avea autorizatie sanitara din 2003, functionând în incinta Casei de Cultura din Gura Humorului cu un snack bar, discoteca si terasa sezoniera si având ca domenii de  activitate si prepararea si desfacerea de gustari calde si reci – hot dog, hamburgeri, sandvich-uri, cafea, bauturi alcoolice si racoritoare si înghetata.  

La data controlului, inspectorii ISS au constatat ca peretii si podelele erau necorespunzatoare, cu gresia si faianta uzate sau lipsa pe alocuri, vesela din portelan era degradata în proportie de 10%, iar spatiile frigorifice nu aveau termometru si termograma. Totodata, acolo exista un singur grup sanitar folosit atât de personalul localului, de consumatori si de personalul Casei de Cultura, si acesta necorespunzator din punct de vedere igienico-sanitar, cu instalatii defecte si spatiu neigienizat. La blocul alimentar nu exista vestiar pentru personal, nici spatiu amenajat pentru igiena mâinilor acestuia, bucataria nefiind igienizata de multa vreme de catre unitati specializate si autorizate sa o faca.

ISS a recoltat probe din carnea tocata de vita gasita la bucatarie în timpul controlului, pentru examenul microbacteriologic. Au fost efectuate teste de salubritate pe suprafetele de lucru din bucatarie si de pe mâinile bucataresei, precum si probe din coproculturile  personalului pentru examenul coprobacteriologic.  

Adjunctul ASP Suceava îndeamna persoanele care se simt rau dupa au mâncat gustari la terasa- discoteca din Gura Humorului, sa se prezinte la medic, pentru a fi tratati corespunzator.  


Intră acum și în grupul de