Flutur, la finalul dezbaterilor de la Cernăuți cu regiunile Schwaben și Mayenne: Ei ne-au adus și pe noi și Cernăuți la masa Europei mai repede decât alții


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a mulțumit, luni, la Cernăuți, la finalul dezbaterilor dintre reprezentanții parteneriatului Schwaben-Mayenne-Suceava-Cernăuți pentru sprijinul oferit de cele două regiuni din Germania și Franța.

„Mulțumesc celor din Schwaben și celor din Mayenne pentru mâna întinsă în Europa de Est. Practic, ei ne-au adus și pe noi și Cernăuți la masa Europei mai repede decât alții. Avem foarte multe povești de succes în acest parteneriat, probleme sociale, sprijinul caselor de copii cu dizabilități, în domeniul sănătății, colaborarea între spitale, învățământ- universitățile noastre au legături foarte strânse-, iar Camerele de comerț și industrie au început să aibă relații bune”, a spus Flutur.

El a arătat că mai sunt din partea României multe de învățat  în ceea ce privește administrația publică și descentralizarea, modernizarea serviciilor publice.

”Sigur că, pentru anii viitori, avem proiecte curajoase în diverse domenii, în domeniul sănătății, în domeniul turismului”, a spus Flutur.

El a arătat în context că de aceea a și făcut propunerea pentru proiectul ”Oktoberfest în Est”.

„La Cernăuți am făcut o propunere care cred că va fi agreată de toată lumea. Să promovăm festivalul din Bayern, Oktoberfest în Est”, a spus Flutur care a menționat că acesta este un proiect turistic.


Intră acum și în grupul de