Europarlamentarul PSD pledeaza pentru o politica agricola comuna mai echitabila pentru micii fermieri


Intră acum și în grupul de

Europarlamentarul PSD, Catalin Nechifor, a pledat, printr-o declaratie scrisa aferenta raportului privind politica de coeziune pentru integrarea comunitatilor vulnerabile, pentru o politica agricola comuna mai echitabila, cu o mai mare focalizare asupra familiilor de agricultori ce detin suprafete mici de teren – cazul cel mai frecvent întâlnit în agricultura româneasca. „Politica agricola comuna trebuie sa devina mai echitabila, astfel încât stabilirea populatiei în zonele rurale cu profil majoritar agricol, sa devina posibila în contextul prefiguratei crize alimentare”, a declarat Catalin Nechifor.

Acesta a apreciat ca adoptarea acestui raport va conferi României un sprijin substantial în lupta contra saraciei în zonele rurale, unde traiesc zece milioane de persoane si unde fenomenele de excludere sociala si teritoriala pun în pericol însasi existenta satului românesc, precum si securitatea si siguranta alimentara.  

Catalin Nechifor considera ca Parlamentul European insista, „pe buna dreptate”, asupra mentinerii în zonele rurale a unor activitati ce genereaza venit, fiind acordata o atentie deosebita exploatarilor de tip familial, dar si exploatarilor agricole mici si mijlocii. „Prin focalizarea catre nivelul fermelor mici, de subzistenta, catre familiile de agricultori care detin suprafete reduse de teren, agricultura româneasca va avea o sansa reala, crescându-se în acest fel contributia acestui sector de activitate la Produsul Intern Brut”, sustine Catalin Nechifor.

Acesta a solicitat Guvernului României sa faca demersurile necesare pentru ca acest raport sa fie implementat, pentru a salva ceea ce mai poate fi salvat în domeniul agriculturii, „acolo unde integrarea europeana nu a adus nimic bun pâna în prezent”.   


Intră acum și în grupul de