PSD va analiza acuzatia PNL privind o alianta PD-L-PSD, la constituirea CL Campulung Moldovenesc


Intră acum și în grupul de

În municipiul Câmpulung Moldovenesc, ca urmare a alegerilor locale desfasurate pe 1 iunie, au fost alesi câte sase consilieri locali PNL si PD-L, doi consilieri locali PSD, unul al PNG si doi consilieri independenti.

La constituirea Consiliului Local din municipiu, care s-a desfasurat joi, au participat 16 dintre consilierii locali alesi, unul dintre ei lipsind, fiind plecat din tara. Pentru desemnarea viceprimarului au fost facute doua propuneri, Mihaita Negura (PD-L) si Gavril Chirodea (PNL), dar în urma votului exprimat de consilieri, niciunul dintre ei nu a obtinut majoritatea de noua voturi necesara obtinerii functiei. Astfel, pentru candidatul PD-L au fost înregistrate opt voturi, alte sapte pentru candidatul PNL, iar un vot a fost anulat. În aceste conditii, a fost necesara reluarea votului, candidatul PD-L, Mihaita Negura, fiind desemnat viceprimar, în urma obtinerii celor noua voturi.

Primarul municipiului Câmpulung Moldovenesc, Gabriel Constantin Serban (PNL), dupa vot, a acuzat constituirea unei aliante locale PD-L-PSD, care „a functionat si în timpul campaniei electorale”. Acesta a afirmat ca reprezentantii PD-L si PSD au conlucrat si la desemnarea reprezentantilor în comisiile de specialitate ale CL Câmpulung Moldovenesc, în conditiile în care BPJ al PSD Suceava a interzis reprezentantilor partidului sa faca întelegeri cu PD-L.

Dupa ce a aflat cele întâmplate, presedintele PSD Suceava, Gavril Mîrza, a declarat ca situatia înregistrata la constituirea CL Câmpulung Moldovenesc va fi discutata de conducerea organizatiei. Acesta a mentionat ca BPJ al PSD Suceava va analiza si, daca se va dovedi ca reprezentantii PSD au avut întelegeri cu cei ai PD-L, se vor lua masurile statutare.


Intră acum și în grupul de