Arsenal din al Doilea Razboi Mondial, colectat de pompieri din Suceava si Botosani, distrus la Copalau


Intră acum și în grupul de

Adunata de prin gradinile oamenilor, livezi, în urma sapaturilor pentru fundatiile necesare ridicarii de case sau demolarea de constructii vechi, munitie neexplodata provenind din cel de-al Doilea Razboi Mondial a fost distrusa în poligonul de la Botosani. Astfel, Grupa Pirotehnica a Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Bucovina” Suceava a executat joi, la orele 08:30, o misiune de distrugere a munitiei asanate de pe teritoriul judetelor Suceava si Botosani în poligonul autorizat Copalau din judetul Botosani.

Potrivit ISU Suceava, au fost distruse 45 bucati grenade de mâna ofensive, defensive si antitanc, 23 proiectile de artilerie, 7 bombe de aruncator, 299 cartuse de infanterie si 3 focoase artilerie.

Interventia a fost încheiata dupa ore bune, adica la 15.10, si nu s-a soldat cu evenimente deosebite, fiind puse în pericol vieti omenesti.

Se pare ca judetul Suceava este un „teren fertil” pentru echipa pirotehnica, actiunile de asanare devenind cotidiene. Din nefericire, cetatenii si, în special copii neinstruiti, nu reactioneaza cum ar trebui atunci când gasesc elemente de munitie. Astfel, un copil a adus la scoala elemente de munitie într-o sacosa.

Un caz mult mai grav a avut loc la Cârlibaba, unde doi copii minori au vrut sa sparga gheata dintr-un pârâu ce strabate localitatea, pentru a scoate un cablu de fier cu o grenada. Aceasta a explodat, copiii fiind raniti, dar au scapat cu viata, suflul exploziei fiind atenuat de apa înghetata.  

ISU Suceava solicita cetatenilor care gasesc elemente de munitie sa nu le mute din loc, sa nu le loveasca si sa anunte imediat autoritatile. 


Intră acum și în grupul de