14 stații de încărcare a vehiculelor electrice au fost montate în municipiul Suceava


Intră acum și în grupul de

Primele stații de încărcare a mașinilor electrice au fost montate în municipiul Suceava, printr-un proiect finanțat de Guvernul Elveţiei.

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a declarat, marți, că au fost montate 14 stații de încărcare a vehiculelor electrice, din care trei la Primărie.

De asemenea, edilul-șef al orașului a menționat că în cursul zilei de luni, 7 august, a fost semnat un contract cu firma Grădinariu Import Export SRL care va livra municipalității 11 autoturisme Peugeot iON și două furgonete Peugeot Partner.

„Mă bucură faptul că ieri am semnat contractul pentru primele 11 mașini electrice și cele două furgonete care vor veni în Suceava. Iată că acest proiect al transportului electric în municipiul Suceava începe să prindă contur”, a spus Ion Lungu.

Conform contractului, Primăria cumpără 11 autoturisme Peugeot iON cu prețul de 92.655 lei/buc fără TVA și două furgonete Peugeot Partner la prețul de 157.656 lei/buc fără TVA. Din acestea, vor fi livrate până la sfârșitul anului patru autoturisme și cele două furgonete.

Prin proiectul cu fonduri elvețiene se construiesc 14 de puncte de încărcare standard şi tot atâtea pentru încărcare rapidă şi se amenajează 56 de locuri de parcare pentru vehicule electrice, lucrarea fiind executată de firma Loial Impex SRL.

De menționat este faptul că stațiile de încărcare pentru mașinile electrice vor fi montate în zona blocurilor ANL din spatele benzinăriei OMV din Obcini, în zona Romtelecom, a restaurantului Nistru, în parcările Primăriei Suceava, la Primăria din Burdujeni, la Direcţia Domeniului Public, în cele două parcări subterane, în parcarea Iulius Mall, în parcarea de la Piaţa Mare, în parcările gărilor Burdujeni şi Iţcani, în parcările blocurilor ANL Burdujeni, la magazinul Bucovina, pe strada Ştefan cel Mare, în zona BCR, în zona OMV Bazar, dar și în parcările de pe străzile Alexandru cel Bun, Samuil Isopescu, Zamca și Mărăşeşti.

Mai mult, până în luna septembrie se vor achiziționa și 10 bicicletele electrice care vor fi folosite de polițiștii locali din municipiul Suceava, iar firma care le livrează este Wind Technologies din București.

(Mihaela Tcaciuc)

 


Intră acum și în grupul de