O absolventă a Colegiului Militar Liceal “Ştefan cel Mare”Câmpulung Moldovenesc, Maria-Sabina Calisevici, câştigă medalia de aur, pentru al doilea an consecutiv, la Olimpiada Internaţională de Geografie


Intră acum și în grupul de

Maria-Sabina Calisevici, absolventă a Colegiului Militar Liceal Ştefan cel Mare Suceava, a câştigat medalia de aur pentru al doilea an consecutiv după ce a participat la cea de a XIV-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Geografie, care s-a desfășurat în acest an în Serbia, intrând astfel în galeria concurenţilor dublu medaliaţi cu aur la această competiţie.

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Educaţiei Naţionale, lotul olimpic de geografie, prezent la a XIV-a ediţie a olimpiadei internaţionale de profil, a obţinut două medalii de aur şi o medalie de argint, această performanţă plasând România pe locul al II-lea în clasamentul pe națiuni.

Cei doi elevi medaliaţi cu aur sunt Maria-Sabina Calisevici, clasa a XII-a, de la Colegiul Militar Liceal „Ştefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc  şi Victor Vescu, clasa a XI-a, de la Complexul Educațional „Lauder Reut” din București, deținător și al celui mai mare punctaj din concurs.

Maria-Sabina Calisevici a reeditat succesul de anul trecut, intrând astfel în galeria concurenților dublu medaliați cu aur la această competiție”, se precizează în comunicatul MEN.

Medalia de argint i-a revenit lui Omar Hamod, clasa a XI-a, de la  Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” din București,  din lotul olimpic românesc făcând parte și Iulia Armencea, clasa a XII-a, de la Colegiul Național ,,Costache Negri” din Galați.

sursa foto MEN

Lotul României a fost însoţit de profesorii coordonatori Mihaela Cornelia Fiscutean şi Dorin Fiscutean de la Colegiul Naţional din Iaşi.

Cea de a XIV-a edţiei a Olimpiadei Internaţionale de Geografie s-a desfăşurat la Belgrad, în perioada 2-8 august, şi a reunit peste 160 de elevi din 45 de ţări.

De precizat este că eleva Maria-Sabina Calisevici de la Colegiul Militar Liceal “Ştefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc a fost pregătită de profesorul Radu Ciumaşu.

(Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de