Ion Lungu propune ca grădinița cu program prelungit din Obcini să fie construită în părculețul actual al Școlii Generale nr. 9: Vom căuta să dezvoltăm alte spații verzi în zonă


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunțat, miercuri, că singura soluție pentru construcția unei grădinițe cu program prelungit în cartierul Obcini este în curtea Școlii generale nr. 9, unde există o suprafață de 1.400 de mp, „un părculeț” care se pretează pentru o astfel de investiție.

Lungu a spus într-o conferință de presă că municipalitatea are posibilitatea să obțină finanțare europeană pentru realizarea a două grădinițe, din care pentru una, din Burdujeni se lucrează la studiul de fezabilitate, lucrurile fiind clare, urmând să fie amplasată în curtea Școlii generale nr. 6, iar în ceea ce privește grădinița din Obcini se caută o variantă pentru găsirea unei parcele de teren.

„Ar fi păcat să nu facem această grădiniță cu program prelungit în cartierul Obicini, care este necesară și la care avem posibilitatea să accesăm fonduri europene”, a spus Lungu.

El a arătat că, după ce negocierile pentru preluarea unui teren privat nu au fost finalizate cu succes, ultima soluție identificată este amplasarea acesteia în curtea Școlii generale nr. 9.

„În curtea Școlii generale nr. 9 este o suprafață de 1.400 de mp. Sigur, acolo este amenajat un părculeț. Asta este realitatea, dar nu avem soluție. Nu facem nici un fel de defavoare locuitorilor din cartierul Obicini, vom căuta să dezvoltăm alte spații verzi în zonă. Eu zic că singura noastră soluție este să facem această grădiniță pe acei 1.400 de mp din curtea Școlii generale nr. 9. Suprafața este compatibilă cu un proiect pentru o grădiniță cu program prelungit”, a spus primarul.

El a anunțat că va veni cu un proiect de hotărâre în Consiliul Local pentru preluarea acestui teren din administrarea școlii respective și transferul pentru realizarea investiției.

„Terenul este al Primăriei Suceava, este dat în administrare la școală”, a spus primarul.

El a menționat că dacă nu se aprobă, se ratează o imensă ocazie să fie făcută o grădiniță cu program prelungit în Obcini cu finanțare europeană și o cofinanțare de doar 2 la sută.


Intră acum și în grupul de