Un bărbat care a încercat să mituiască doi polițiști din Vama cu câte o sută de euro a fost trimis în judecată

Un bărbat care a fost prins la volan de polițiștii din localitatea suceveană Vama deși avea suspendat dreptul de a conduce vehicule pe drumurile publice și a încercat să-i mituiască pe agenți promițându-le câte o sută de euro pentru a scăpa de dosarul penal a fost trimis în judecată de procurorii suceveni.

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, procurorii au dispus trimiterea în judecată a inculpatului Grigorie Nemciuc pentru săvârșirea infracțiunilor de dare de mită și conducere a unui vehicul fără permis de conducere.

Sursa citată a arătat că la data de 24 mai a.c., în jurul orei 14:00, lucrătorii din cadrul Secției 14 Poliție Rurală Vama din cadrul I.P.J. Suceava, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe DJ 176, au identificat şi oprit în localitatea Vama un autoturism marca Dacia, care se deplasa din direcţia localităţii Frumosu spre Vama.

„Lucrătorii de poliţie au procedat la identificarea conducătorului auto, în persoana inculpatului Nemciuc Grigorie. În urma verificărilor efectuate de lucrătorii de poliție s-a stabilit că inculpatul Nemciuc Grigorie este posesor de permis de conducere, dar dreptul de a conduce vehicule pe drumurile publice era suspendat ca urmare a săvârşirii în cursul anului 2016 a unei infracţiuni rutiere, constând în refuzul sau sustragerea de prelevare de probe biologice de către conducătorul unui autovehicul, infracțiunea aflându-se în cercetare la Poliția Câmpulung Moldovenesc”, au precizat procurorii suceveni.

De asemenea, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au precizat că în timp ce inculpatul se afla în autospeciala Secţiei de Poliţie Rurală Vama, fiind condus pentru cercetări spre Secţia de Poliţie, a promis agenţilor de poliţie care îl însoţeau pentru cercetări că le va remite o sumă de bani pentru a nu i se întocmi dosar penal.

Astfel, bărbatul a spus că va oferi câte o sută de euro fiecărui polițist pentru a-și încălca atribuţiile de serviciu şi pentru a nu lua alte măsuri legale pentru că a fost depistat şi oprit în trafic, având dreptul de a conduce autovehicule suspendat, permisul fiind reţinut.

„Demersurile inculpatului Nemciuc Grigorie au continuat şi în incinta secţiei de Poliţie Rurală Vama, acesta reiterând verbal, către cei doi lucrători de poliţie, promisiunea remiterii sumelor de bani respective în scopul susmenţionat, precizând că are nevoie de doar câteva ore pentru a merge acasă şi a face rost de aceşti bani, neavându-i la el. Lucrătorii de poliție nu au acceptat promisiunea formulată de inculpat privind plata unor sume de bani și și-au îndeplinit în mod corespunzător atribuțiile de serviciu, întocmind dosar penal pentru săvârșirea de către inculpatul Nemciuc Grigorie a infracțiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere”, au mai arătat procurorii.

Bărbatul a fost reținut la data de 24 mai a.c. pentru 24 de ore, după care a fost pus sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

Cauza a fost instrumentată de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava împreună cu poliţiştii din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Suceava.

Dosarul va fi soluționat de Tribunalul Suceava.

(Mihaela Tcaciuc)

loading...