Ucrainean amendat cu 5.000 de lei după ce a fost prins în Vama Siret cu aproape 300 de pachete de țigări de contrabandă în valoare de 373 de lei


Intră acum și în grupul de

Aproape 300 de pachete de țigări de contrabandă au fost descoperite de polițiștii de frontieră și lucrătorii vamali din Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Siret, în mașina unui ucrainean.

FOTO: arhivă

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliției de Frontieră Suceava, Ilie Poroch-Serițan, marți,    s-a prezentat în P.T.F. Siret, pe sensul de intrare în ţară, un cetățean ucrainean în vârstă de 27 de ani, călătorind cu un autoturism marca Mercedes-Benz, înmatriculat în Ucraina.

”Existând suspiciuni că acesta transportă ţigări de provenienţă ucraineană, poliţiştii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunţit asupra autoturismului, persoanei și bagajelor.

Astfel, a fost descoperită ascunsă şi nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, în scaunele din față ale autoturismului, cantitatea de 298 pachete de ţigări, marca Rothmans, de provenienţă ucraineană”, a arătat Poroch-Serițan.

El a precizat că țigările, în valoare de 373 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar bărbatul  a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 lei.


Intră acum și în grupul de