Postul de viceprimar la Falticeni obtinut de PNL


Intră acum și în grupul de

Structura Consiliul Local Falticeni este împartita între PSD, care are un numar de 9 mandate, PD-L cu 7 alesi locali, PNL cu doi si PRM cu un singur mandat. Primar la Falticeni a fost ales tot inginerul Vasile Tofan (PD-L), care a condus administratia si în mandatul 2004 – 2008.

Vineri, la prima sedinta a noului deliberativ local, propunerile pentru viceprimar au fost: Gheorghe Aldea (PNL) si Ionel Murariu (PSD). Dupa exercitarea votului pentru alegerea viceprimarului, Gheorghe Aldea a obtinut 10 voturi, iar contracandidatul social democrat, Ionel Murariu, a obtinut 9 voturi. De remarcat faptul ca noul viceprimar al municipiului Falticeni a fost sustinut, clar, de catre cei 7 consilieri PD-L, de catre singurul consilier PRM, la care se adauga si cele doua voturi ale PNL. Astfel, alianta locala pentru viceprimar a fost una PNL – PD-L, unde PNL a iesit cel mai câstigat, daca subliniem si faptul ca la doar doi alesi în CL, liberalii au obtinut postul de viceprimar la Falticeni.  

Dezbateri aprinse si negocieri strânse au fost si la stabilirea componentei celor patru comisii ale Consiliului Local: Comisia economica, Comisia de urbanism, Comisia de învatamînt si Comisia administrativa. Cea mai râvnita a fost cea de urbanism, unde s-au înscris si au fost validati un numar de sapte consilieri, în timp ce Comisia administrativa nu prea prezenta interes.  Structura pe Comisii a CL Falticeni este urmatoarea: Comisia economica: Mircea Lupu (presedinte), Eugen Mogos (secretar), Catalin Costea, Liviu Grigoras si Gheorghe Aldea; Comisia de urbanism: Sabin Ghilea (presedinte), Gheorghe Artenie (secretar), Lacramioara Grigoriu, Gheorghe Negura, Constantin Simeria, Constantin Bulboaca si Gabriel Morosanu; Comisia de învatamînt: Vasile Sburlea (presedinte), Catalin Coman (secretar), Mihai Vitcu, Dumitru Roman, Constantin Bulboaca; Comisia de administratie: Viorel Dominte (presedinte), Maria Dulgheru (secretar), Ionel Murariu, Gheorghe Aldea, Vasile Sburlea.  


Intră acum și în grupul de