Cherestea în valoare de peste 21.000 lei, confiscată de polițiști de la punctul de lucru al unei firme din Rădăuți


Intră acum și în grupul de

O societate comercială din municipiul Rădăuți ce deține un punct de lucru în comuna Gălănești a fost amendată cu 5.000 lei, în urma unui control prin care s-a dispus și confiscarea unei cantități de peste 40 de metri cubi de cherestea, în valoare de 21.100 lei.

Potrivit IPJ Suceava, în perioada 3 august – 7 august a.c., o echipă mixtă formată din polițiști ai Biroului de Combatere a Delictelor Silvice Suceava şi specialiști din cadrul Gărzii Forestiere Suceava au efectuat un control la o societate comercială din municipiul Rădăuți cu punct de lucru în comuna Gălănești,  privind legalitatea achiziţiei, debitării şi comercializării de material lemnos.

Astfel, s-a constatat faptul că firma deţine la punctul de lucru, cantitatea de 43,33 metri cubi de cherestea de esență răşinoase fără documente care să ateste îndeplinirea condiţiilor cu privire la legalitatea provenienţei acestora.

„În cauză s-a dispus sancţionarea contravenţională a societății cu amendă în cuantum de 5.000 lei şi confiscarea valorică a cantităţii de 43,33 m.c. cherestea, în valoare de 21.100 lei, pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010”, a precizat sursa citată.


Intră acum și în grupul de