Primarul Ion Lungu despre alocările primite de Suceava prin PNDL: Nu am ce să reproșez Guvernului. Am avut și proiecte, ne-au dat și bani


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei,Ion Lungu, a declarat, miercuri, într-o conferință de presă că dorește să clarifice discuțiile apărute în spațiul public legate de alocările primite de municipiul Suceava prin PNDL arătând că nu are ce reproșa Guvernului.

„Am văzut comentarii legate de PNDL, că Primăria Suceava nu a depus proiecte, că nu i s-a dat bani, că proiectele nu au fost bine făcute. Nu este așa. Noi am solicitat în data de 20.02.2017, a PNDL, proiecte în valoare de 10,93 milioane de lei”, a spus Lungu.

El a arătat că a fost aprobat un proiect care este deja la licitație, respectiv modernizarea străzii Vasile Bumbac și care este finanțat prin PNDL în cadrul acordului de finanțare de anul trecut care se desfășoară efectiv în acest an.

„De asemenea am solicitat suma de 6,6 milioane de lei pentru încă alte patru stăzi, Traian Popovici în zona Laniște, Eugen Lovinescu și Pictor Dumitru Dacian din zona Aleea Dumbrăvii și Traian Țăranu în zona Autoservice”, a spus primarul care a menționat că la aceste obiective se lucrează la Primărie la studiul de fezabilitate.

„Dacă se poate spune că avem un proiect unde nu s-a obținut finanțare, dar nu e nici vina ministerului, este vorba de finalizarea lucrărilor la Grădinița de la Colegiul Mihai Eminescu”, a spus Lungu.

El a spus că a solicitat acest proiect unde mai sunt lucrări de executat de 2,37 milioane de lei.

Din păcate, acolo e o situație complicată pentru că sunt lucrări care au fost executate și nu au fost plătite constructorului, a adăugat primarul.

El a subliniat că nu este investiția Primăriei și că trebuie făcută o inventariere patrimonială și să se stabilească exact cât s-a executat, reprezentanții școlii susținând că 40 la sută s-a realizat.

„Eu în continuare voi insista pe acest proiect, dar lucrurile acolo nu sunt clare”, a declarat Lungu.

El a spus că în privința PNDL nu are ce reproșa Guvernului.

„Nu am ce să reproșez, practic,la Guvern. Ne-au dat acești 2 milioane de lei pentru strada Vasile Bumbac. La celelalte străzi lucrăm la studiu de fezabilitate, iar la grădiniță trebuie carificat cu școala”, a spus Ion Lungu.

El a concluzionat că în cazul PNDL lucrurile sunt clare.

„Am avut și proiecte, ne-au dat și bani. Proiectul care nu a fost promovat nu a fost clarificat”, a mai declarat Ion Lungu.


Intră acum și în grupul de