Gazul metan în Burdujeni-sat ar putea fi o realitate de anul viitor, susține primarul Ion Lungu


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, miercuri, în conferința de presă săptămânală, că proiectul tehnic care va sta la baza procedurilor de selecție a firmei care să execute lucrările la rețeaua de gaz natural din Burdujeni-sat ar urma să fie finalizat în luna octombrie.

 

„Știu că oamenii nu mai au răbdare, dar este o foaie de parcurs și noi ne ținem de ea. Studiul de fezabilitate a fost aprobat în Consiliul Local, acum am încheiat contractul pentru proiectul tehnic. A fost câștigat de firma Test Prima pentru 65.000 de lei fără TVA. Trebuie întocmit într-o perioadă de 90 de zile”, a spus primarul.

El și-a exprimat speranța ca până cel târziu la sfârșitul lunii octombrie, proiectul tehnic să fie finalizat, precizând că, de asemenea, se lucrează și la studiul topografic pentru Burdujeni-sat și cartierul Dealul Mănăstirii.

După finalizarea proiectului tehnic se poate începe procedura de licitație pentru execuția lucrării astfel încât din primăvară să se lucreze la rețeaua de gaz metan și de anul viitor cetățenii să beneficieze de acest serviciu, a menționat Lungu.

„Gazul natural este un lucru civilizat. Unii îl așteaptă, nu e neapărat obligatoriu să îl consume. Se vor racorda, probabil, și la sobe și la centrale”, a spus primarul care a menționat că în urma chestionarului făcut de Primărie în cartierul respectiv, peste 90 la sută din cetățeni așteaptă gazul metan.


Intră acum și în grupul de