Prefectul Sucevei a anuntat lansarea „mega-proiectului” marca Baisanu, la depunerea juramantului noului presedinte al CJ


Intră acum și în grupul de

Prefectul de Suceava, Alexandru Stefan Baisanu, l-a felicitat vineri pe noul presedinte al Consiliului Judetean Suceava, Gheorghe Flutur, pentru noua functie si a spus ca, atât timp cât va fi prefect, îi va oferi tot sprijinul. Acesta a subliniat ca pentru promovarea de proiecte de Hotarâri de Guvern pentru diverse proiecte din judet va fi necesara o „relatie pozitiva” între prefect si presedintele CJ. În acelasi context, a mai anuntat ca în scurt timp va prezenta un important proiect ce va duce la dezvoltarea judetului Suceava prin valorificarea bogatiilor de care aceasta zona dispune, aratând ca în acest proiect va avea ca parteneri pe ÎPS Pimen Suceveanul, pe presedintele CJ si oamenii politici din judet. „Suceava este un judet foarte bogat, dar averea judetului nu este gestionata de poporul bucovinean”, a mai spus prefectul.

Acesta a aratat ca acum Biserica Ortodoxa din judetul Suceava are nevoie de fonduri pentru a-si întretine bisericile si ca oamenii sarmani contribuie cu fonduri, la cutia milei, pentru pastrarea asezamintelor, dar ca va trebui ca aceasta sa devina o Biserica puternica, „care sa întoarca aceasta cutie a milei, de la ea spre enoriasi”.

Prefectul a mai spus ca vor trebui realizate investitii importante atât în infrastructura, în învatamânt, în sistemul sanitar, cât si în cultura. Alexandru Baisanu a apreciat ca prin proiectul pe care îl propune, judetul Suceava va putea atrage pâna la 20 de miliarde de euro pe proiecte cu finantare europeana, care sa contribuie la dezvoltarea zonei la potentialul pe care îl are.

În perioada urmatoare, el va da publicitatii mai multe date despre intentia pe care o are de a aduce fonduri în judetul Suceava.


Intră acum și în grupul de