Mancare din produse expirate, oferita de restaurante sucevene prin serviciul la domiciliu


Intră acum și în grupul de

OJPC Suceava a efectuat un control la un numar de 10 firme de catering si fast food din Suceava, la 5 dintre acestea fiind descoperite abateri ce au fost sanctionate cu amenzi contraventionale, în valoare totala de 21.000 lei. Potrivit sefului OJPC Suceava, Elena Oanea, pe lânga sanctiuni s-a dispus si oprirea definitiva de la comercializare a 26 kg materii prime si preparate culinare, care depasisera data limita de consum. De asemenea, si produsele fara elemente de identificare au fost oprite temporar de la comercializare.

„Dintre deficientele constatate, mentionam comercializarea produselor cu elemente de identificare incomplete, prezentare incorecta a acestora în pliantele publicitare – lipsa gramaje la preparatele culinare oferite,  la SC Chagall SRL Suceava , SC Games SRL Suceava si SC Matelo SRL Suceava. Prepararea produselor destinate clientilor din materii prime având data limita de consum depasita s-a constatat la SC Niga Vlad Serv SRL Suceava si  SC Matelo SRL Suceava”, a precizat Elena Oanea.

Alte deficiente constatate si sanctionate de inspectorii OJPC Suceava sunt: nerespectarea conditiilor termice impuse si a conditiilor de vecinatate a produselor în spatiile frigorifice; lipsa termogramei de pe frigidere, congelatoare; utilizarea de cântare neomologate sau fara verificarea metrologica facuta; nerespectarea retetei de preparare; utilizarea carnii fierte si apoi congelate la prepararea ciorbelor. „Desi în toate meniurile sunt oferite ciorbe DE vacuta, porc sau pasare, unii operatori ne ofera de fapt ciorbe de legume CU vacuta, porc sau pasare, utilizând carnea fiarta si congelata”, a precizat seful OJPC Suceava.

Aceasta a precizat ca verificarile vizând aceste servicii vor continua si în celelalte orase din judet.


Intră acum și în grupul de