Handbal > Tadici a anuntat lotul largit pentru Jocurile Olimpice


Intră acum și în grupul de

Handbal

Tadici a anuntat lotul largit pentru Jocurile Olimpice

Dupa ce am trait o profunda dezamagire legata de parcursul tricolorilor la Euro 2008, iata ca a venit timpul sa speram din nou la gloria echipei nationale. De data aceasta la handbal feminin, acolo unde Gheorghe Tadici face ultimele pregatiri pentru marile confruntari de la Beijing.

Selectionerul care si-a depus cu nu mult timp în urma demisia de la Oltchim Râmnicu Vâlcea a anuntat în cursul zilei de vineri cele 18 jucatoare care sunt convocate în vederea pregatirii pentru Jocurile Olimpice. Din lotul largit al României fac parte: Dinu, Tolnai, Pâslaru (portari), Ardean, Maier, Balint, Olteanu (extreme), Stanca, Bârsan, Ivan (pivoti), Neagu, Meirosu, Bradeanu, Bese, Amariei, Senocico, Luca, Lecusanu (linia de 9 metri).

Nationala de handbal feminin are un program destul de încarcat în ceea ce priveste amicalele. România va întâlni Norvegia de trei ori (10,11 si 12 iulie), ca la o distanta de patru zile sa dea piept cu Ungaria, meciul urmând a se rejuca pe data de 18 iulie. Ultimele trei partide de verificare se vor disputa în compania Frantei (24 iulie), Rusiei (26 iulie) si a Braziliei (27 iulie). „Vom anunta lotul de 14 jucatoare dupa al doilea meci amical cu Norvegia, din 11 iulie, de la Bistrita”, a explicat Gheorghe Tadici. Selectionerul intentioneaza sa renunte la un portar, doi interi si un pivot.

Handbalistele pregatite de Gheorghe Tadici se vor reuni pe 29 iunie, la ora 17, la Sala “Traian” din Râmnicu Vâlcea. O parte a partidelor amicale se va desfasura în România, în timp ce ultimele trei meciuri vor avea loc în Franta, la Albertvill. Nationala feminina de handbal a României face parte din Grupa A preliminara la JO 2008 de la Beijing, alaturi de Norvegia, Franta, Angola, Kazahstan si China.


Intră acum și în grupul de