Viceprimarul Marian Andronache: Municipiul Suceava va avea o seră modernă în doi-trei ani


Intră acum și în grupul de

Viceprimarul Sucevei Marian Andronache a declarat, joi seara, că municipiul Suceava va avea o seră modernă de flori în doi-trei ani.

Andronache a răspuns astfel unei întrebări adresate în cadrul emisiunii Exclusiv 90 de minute de liderul PSD Suceava, Dan Ioan Cușnir.

Cușnir a spus că în urmă cu un an, Marian Andronache a avut o inițiativă interesantă, dar neexplicată suficient la acea vreme, fiind vorba de sere noi, moderne pentru flori.

El a arătat că a văzut atunci serele actuale și condițiile mizere în care lucrează angajații și s-a întrebat de ce nu se întâmplă nimic de un an de zile.

„Nu intrați în ritmul de lucru, cu frâna de mână trasă, al cuplului Lungu-Harșovschi. Băteți-vă pentru proiectele dumneavoastră”, i-a spus Cușnir lui Andronache.

Pe de altă parte, Marian Andronache a spus că sera este un proiect al său care se va realiza.

„Sera continuă, se lucrează la proiectare. E o lucrare nouă, iar conform legii bugetului mergi cu lucrările în continuare și apoi cu ceva nou.  Sunt lucrări contractate de anul trecut și trebuie să le definitivăm mai ales că bugetul este destul de grevat de datorii. Nu puteam să intrăm și cu sera imediat. Se lucrează la proiect, dacă reușim să scoatem la licitație undeva în octombrie-noiembrie și cu execuția de la anul, dacă nu să scoatem la licitație începând cu anul următor și cu execuția din primăvară”, a spus Andronache.

El i-a transmis lui Cușnir că sera se va realiza.

„Să stea liniștit domnul Cușnir. Sera se va face. Nu se va face într-un an, dar eu zic că în doi-trei ani vom avea o seră modernă în Suceava”, a spus Andronache.

Consiliul Local Suceava a aprobat, în ianuarie, indicatorii tehnico economici pentru construcția unei noi sere a municipiului Suceava care să fie realizată pe o suprafață de 1.300 de mp.

Potrivit proiectului aprobat de consilieri, valoarea investiției este de 2.738.438 de lei, circa 600.000 de euro, din care construcții-montaj de 2.152.586 lei.

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a arătat că Primăria municipiului Suceava folosește, anual, circa 400.000 de flori și că „Operațiunea panseluța” nu a funcționat în acest oraș de când e el primar.

În prezent, municipiul are o seră cu o suprafață de 370 de mp și o alta, închiariată, de 3.500 de mp, iar noua seră va avea o suprafață de 1.300 de mp.


Intră acum și în grupul de