FOTO Incendiu puternic la o gospodărie din Capu Codrului, iar trei persoane au suferit atacuri de panică

Un puternic incendiu a afectat, joi seara, o gospodărie din Capu Codrului, provocat, cel mai probabil de la un coș de fum amplasat necorespunzător, pompierii acționând peste două ore pentru lichidarea acestuia, pe parcursul intervenției trei persoane suferind atacuri de panică.

Potrivit ISU Suceava, Pompierii militari ai Gărzii de Intervenţie Gura Humorului, împreună cu Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Cornu Luncii şi voluntari din localitate, au intervenit cu patru autospeciale şi o ambulanţă SMURD pentru localizarea şi lichidarea incendiului.

La sosirea echipajelor de pompieri, ardeau acoperişul casei de locuit şi anexele gospodăreşti, construcţii corp comun, din lemn, cu învelitoare din ţiglă, existând pericolul de propagare la întreaga locuinţă.

În incendiu au ars acoperişul casei de locuit, adăpostul de animale şi anexele aferente, pe o suprafaţă totală de aproximativ 300 mp, dar și circa 5 tone de fân şi elemente de tâmplărie din lemn.

Focul a degradat tavanele şi pereţii interiori ai casei, un tocător electric de furaje, un hidrofor, aparate electrocasnice, materiale textile, obiecte de mobilier şi alte bunuri.

Pe timpul intervenţiei, pompierii paramedici ai echipajului SMURD au acordat primul ajutor medical pentru trei persoane, care au suferit atacuri de panică. Una dintre acestea, o femeie în vârstă de 30 de ani, a fost transportată la Centrul de Primire Urgenţe al spitalului din Gura Humorului, pentru investigaţii suplimentare.

Incendiul a izbucnit, cel mai probabil, din cauza jarului sau scânteilor provenite din coşul de fum amplasat necorespunzător faţă de materialele combustibile.

Incendiul a fost lichidat după peste două ore de intervenție, iar pompierii au salvat casa de locuit, două vaci, trei viţei şi 30 de păsări de curte.

FOTO: ISU Suceava

loading...