Acasă Actualitate O firmă britanică a cumpărat jumătate din drepturile de explorare pentru o...

O firmă britanică a cumpărat jumătate din drepturile de explorare pentru o concesiune de hidrocarburi din județul Suceava


Intră acum și în grupul de

O firmă britanică a cumpărat jumătate din drepturile de explorare pentru o concesiune de hidrocarburi încă nedezvoltată din zona localității sucevene Grănicești.

Potrivit profit.ro , firma britanică Prospex Oil&Gas a achiziționat de la Raffles Energy SRL, o participație de 50% din drepturile de explorare aferente concesiunii de hidrocarburi EIV-1 Suceava, din nord-estul României, pentru care va plăti 750.000 euro.



Acordul semnat cu Raffles vizează o zonă de explorare din concesiunea Suceava, ce include o descoperire nedezvoltată de hidrocarburi la Grănicești și mai multe licențe de prospectare aflate în diferite stadii de dezvoltare.

Sursa citată arată că acordul cu Raffles include și proiectul sondei de gaz metan de la Baineț, pe care Raflles, în calitate de operator al concesiunii Suceava, intenționează să o foreze în luna septembrie.

Sondele și unitățile de producție de la Climăuți și Dornești Sud, deținute de Raffles și Zeta Petroleum (Suceava) SRL, nu fac obiectul înțelegerii, potrivit sursei citate.

 


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version