Credinciosi la hramul Manastirii „Sf. Ioan cel Nou”


Intră acum și în grupul de

Credinciosi din întreaga tara au venit luni în localitate, pentru a participa la hramul Manastirii „Sf. Ioan cel Nou de la Suceava”. La fel ca în anii precedenti, pelerinii s-au “cazat” înca de luni dimineata în curtea interioara a Manastirii, pentru a se ruga la Moastele Sf. Ioan, care erau scoase în foisor. Credinciosii veniti la Suceava sunt în mare parte vârstnici, oameni trecuti prin viata si coplesiti de probleme. Unii dintre ei au marturisit ca nu au venit sa se roage decât pentru sanatatea copiilor si nepotilor.  

Voluntarii de la Crucea Rosie Suceava si-au petrecut ziua de luni având grija de pelerini. Tinerii le-au oferit apa în pahare de unica folosinta. Ajutorul lor a fost primit cu placere de batrânii care, îmbracati în haine de culori închise, au înfruntat ceasuri întregi caldura soarelui, la orele prânzului mercurul termometrelor ajunsese la 30 de grade Celsius.  

În curtea interioara a Manastirii se instalasera si diversi vânzatori ambulanti, de la care credinciosii au putut cumpara icoane pictate pe lemn, pe sticla, cruciulite de toate marimile.

De cealalta parte a zidurilor lacasului de cult, o alta lume- mititei ce sfârâie pe gratarele încinse si vânzatorii de kitsch-uri ce si-au instalat tarabele, iar printre acestea, cersetorii.

În fata Manastirii mai puteau fi vazute si masini ale unor lanturi de magazine care au ca obiect de activitate comertul cu materiale de constructie, din acestea fiind distribuite pliante si reviste.


Intră acum și în grupul de