PSD Suceava va apela la strangerea de semnaturi pentru revenirea la vechiul pret al apei in municipiu


Intră acum și în grupul de

Presedintele organizatiei municipale Suceava a PSD, Virginel Iordache, a declarat într-o conferinta de presa, ca în prima sedinta a CL Suceava, consilierii PSD vor introduce un proiect de hotarâre de revenire a pretului apei potabile la cel anterior majorarii cu 32 la suta, adoptat în urma cu doua saptamâni, în ultima sedinta, de vechiul Consiliu Local. Acesta a anuntat ca, în cazul în care majoritatea PD-L din CL Suceava va fi împotriva introducerii acestui proiect de hotarâre, PSD va apela la dreptul de initiativa al cetatenilor.  

Pentru introducerea pe ordinea de zi a unei initiative cetatenesti sunt necesare semnaturile a cinci la suta din numarul persoanelor cu drept de vot din localitate. În aceste conditii, pentru a colecta cele 4.600 de semnaturi necesare, PSD va amplasa corturi în trei puncte din oras, unde locuitorii vor putea semna pentru revenirea la vechiul tarif al apei potabile.

În opinia lui Virginel Iordache, scumpirea cu 32 la suta a apei potabile în municipiu este nejustificata, iar pentru cresterea salariilor angajatilor era necesara o rentabilizare a societatii de utilitati, ACET SA Suceava. Acesta a tinut sa precizeze ca PSD nu se opune majorarii salariilor angajatilor societatii, dar considera ca de aceasta trebuie sa beneficieze în primul rând cei cu salariile mici, nu conducerea, care este retribuita cu 7.000-8.000 de lei lunar, subliniind discrepantele mari între salariile angajatilor.

„În perioada urmatoare va fi un nou val de scumpiri, iar fiecare leu din buzunarul cetateanului e valoros”, a afirmat liderul PSD Suceava. Acesta a aratat ca scumpirea apei potabile va determina atât cresterea pretului apei calde menajere, cât si cel al gigacaloriei.  

Conducerea societatii de utilitati din Suceava, ACET SA, a invocat pentru cresterea tarifelor, între altele, inflatia, cresterea pretului energiei electrice si a salariului minim pe economie, de la ultima majorare a tarifelor pentru serviciile de apa si de canalizare, din 1 iulie 2007.  

În urma votului din CL, pretul apei potabile în municipiul Suceava va creste de la 2,03 lei la 2,68 lei, iar cel pentru canalizare de la 0,87 lei la 1,15 lei.


Intră acum și în grupul de