„Ultima strigare” pentru constituirea Consiliilor locale din Slatina si Gramesti


Intră acum și în grupul de

Prefectul Alexandru Baisanu, a anuntat luni, ca 110 Consilii locale din judet s-au constituit la prima sedinta convocata, alte doua, Crucea si Granicesti, s-au constituit luni, la a doua convocare, iar pentru constituirea Consiliilor locale Slatina si Gramesti s-a procedat la o a treia convocare, care este si ultima. Acestea din urma nu s-au constituit înca, deoarece la primele doua sedinte nu s-a înregistrat cvorum-ul legal de doua treimi dintre alesi, urmând astfel sa fie reconvocate miercuri, respectiv  joi.

Potrivit Legii administratiei publice locale, „în situatia în care consiliul local nu se poate reuni nici la ultima convocare datorita absentei, fara motive temeinice, a consilierilor, prefectul va declara vacante, prin ordin, locurile consilierilor alesi care au lipsit nemotivat de la cele 3 convocari anterioare, daca acestia nu pot fi înlocuiti de supleantii înscrisi pe listele de candidati respective, organizându-se alegeri pentru completare, în termen de 30 de zile, în conditiile Legii privind alegerile locale”.

Cu exceptia celor doua comune, Slatina si Gramesti, în celelalte localitati, procesul de constituire a consiliilor locale din judet a decurs normal, a precizat prefectul Baisanu. Acesta a solicitat tuturor consilierilor locali sa-si intre în atributii si sa adopte hotarâri, astfel încât sa se finalizeze în cel mai scurt timp procesul de retrocedare a terenurilor în fiecare localitate. Prefectul de Suceava a mai cerut alesilor locali sa înceapa realizarea unor studii de dezvoltare a localitatilor pe termen mediu si lung,  în baza carora sa fie elaborate Strategii de dezvoltare locala. 


Intră acum și în grupul de