Adolescent din Rădăuți reținut de polițiști după ce a furat o mașină și a tamponat un alt autoturism

Un tânăr de 16 ani, din Rădăuți, a fost reținut de polițiștii din localitate miercuri după-amiază, după ce a furat o mașină și a tamponat un alt autoturism.

Potrivit Poliției Județene, miercuri, la ora 17.30, Poliția municipiului Rădăuți a fost sesizată prin 112 despre faptul că în parcarea unui bloc din localitate a avut loc o tamponare.

„Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, la 16.08.2017, în jurul orei 17.30, un minor de 16 ani, din localitate, a sustras un autoturism parcat în dreptul unui bloc din localitate, lăsat de proprietar neasigurat și cu cheia în contact și l-a condus pe o distanță de aproximativ 10 m, după care, a efectuat un viraj incorect spre stânga, intrând în coliziune cu un  alt autoturism parcat. După producerea evenimentului, minorul a fugit, fiind prins de un localnic, martor la cele întâmplate”, a precizat IPJ Suceava.

Polițiștii l-au testat pe adolescent cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,53 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Tânărul s-a ales cu dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană ce nu posedă permis de conducere”, „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe” și  „furt în scop de folosință”.

De asemenea, minorul de 16 ani a fost reținut pentru 24 de ore și încarcerat în arestul I.P.J. Suceava, urmând să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți pentru stabilirea unor măsuri preventive.