Adolescent din Rădăuți reținut de polițiști după ce a furat o mașină și a tamponat un alt autoturism


Intră acum și în grupul de

Un tânăr de 16 ani, din Rădăuți, a fost reținut de polițiștii din localitate miercuri după-amiază, după ce a furat o mașină și a tamponat un alt autoturism.

Potrivit Poliției Județene, miercuri, la ora 17.30, Poliția municipiului Rădăuți a fost sesizată prin 112 despre faptul că în parcarea unui bloc din localitate a avut loc o tamponare.

„Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, la 16.08.2017, în jurul orei 17.30, un minor de 16 ani, din localitate, a sustras un autoturism parcat în dreptul unui bloc din localitate, lăsat de proprietar neasigurat și cu cheia în contact și l-a condus pe o distanță de aproximativ 10 m, după care, a efectuat un viraj incorect spre stânga, intrând în coliziune cu un  alt autoturism parcat. După producerea evenimentului, minorul a fugit, fiind prins de un localnic, martor la cele întâmplate”, a precizat IPJ Suceava.

Polițiștii l-au testat pe adolescent cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,53 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Tânărul s-a ales cu dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană ce nu posedă permis de conducere”, „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe” și  „furt în scop de folosință”.

De asemenea, minorul de 16 ani a fost reținut pentru 24 de ore și încarcerat în arestul I.P.J. Suceava, urmând să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți pentru stabilirea unor măsuri preventive.


Intră acum și în grupul de