Suceava, sub asediul pelerinilor


Intră acum și în grupul de

Peste 8.500 de credinciosi din tara au asistat marti la hramul Manastirii „Sf. Ioan cel Nou de la Suceava” si la Sfânta Liturghie oficiata de un sobor de preoti si stareti ai manastirilor din judet, în frunte cu ÎPS Teofan, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, ÎPS Pimen Suceveanul, Arhiepiscopul Sucevei si Radautilor, ÎPS Teodosie Tomitanul si PS Calinic Botosaneanul. În predica rostita, mitropolitul Moldovei si al Bucovinei a facut o paralela între cei doi sfinti sarbatoriti în aceasta zi de Biserica Ortodoxa Româna, Ioan Botezatorul si Ioan cel Nou de la Suceava, aratând ca desi acestia au trait în vremuri diferite, în locuri diferite si au avut ocupatii diferite, au fost animati de gândul recunostintei fata de Dumnezeu.  

ÎPS Teofan a subliniat ca, dintotdeauna, copiii au reprezentat un dar al lui Dumnezeu, iar pentru familiile care nu aveau copii, aceasta era ca un blestem. În acest context, înaltul ierarh s-a pronuntat împotriva avorturilor. „Sa ne ferim cât putem de pacatul uciderii de prunci”, a spus ÎPS Teofan, adaugând ca cei care îndeamna la avort „lupta împotriva lui Dumnezeu”. Totodata, înaltul ierarh a mai spus ca „odata pruncul nascut, sa fie crescut în frica de Dumnezeu si cu dragoste de tara”. Mitropolitul Moldovei si Bucovinei a mai aratat ca dragostea nu poate fi adevarata daca sotul îsi înseala sotia, sau daca sotia îsi bate joc de sotul ei, apreciind ca „pacatul desfrâului” este dezastruos.

ÎPS Teofan a subliniat ca a facut aceste referiri, în conditiile în care unul dintre cei doi sfinti sarbatoriti, Ioan Botezatorul, propovaduia dreapta vietuire. Înaltul ierarh a mai aratat ca celalalt sfânt sarbatorit, Ioan cel Nou de la Suceava, propovaduia dreapta credinta si, în conditiile în care traim „într-o lume în care avem vânatori de suflete”, le-a cerut pelerinilor prezenti sa-si pastreze credinta si sa ramâna în Biserica în care s-au botezat.

       

 


Intră acum și în grupul de