HANDBAL : Petru Ghervan este nehotarat in privinta postului de antrenor secund al echipei nationale


Intră acum și în grupul de

Revenit de mai bine de o saptamâna la Suceava, dupa ce s-a calificat cu nationala României la Campionatul Mondial din Croatia, secundul Petru Ghervan a precizat ca nu stie, deocamdata, daca va continua activitatea de la lotul national de seniori. Angajamentul dintre Federatia Româna de Handbal si tehnicianul sucevean va expira la 30 iunie 2008. „Nu stiu, deocamdata, daca voi continua la echipa nationala. M-a onorat faptul ca am fost ales pentru postul de antrenor secund si ca oamenii de acolo s-au gândit la mine. Important este ca România va merge la un turneu final dupa o pauza de 13 ani. La Suceava avem de continuat munca pe care am început-o. E foarte greu de lucrat pe mai multe fronturi” a precizat Petru Ghervan. Totusi, antrenorul Universitatii Suceava a lasat de înteles ca „în cazul în care cei de la FRH vor tine cont de anumite cerinte” este posibil sa continue activitatea de la lotul national.

În ceea ce priveste grupa în care a fost repartizata nationala de handbal a României, Petru Ghervan crede ca „sunt sanse, dar adversarii nu trebuie subestimati. Nici macar în fata Australiei nu trebuie sa ne consideram învingatori înainte de a juca. Sa uitam ca în echipa lor sunt multi jucatori de origine sârba” a spus secundul lui Aihan Omer. Cât despre Franta, Petru Ghervan considera ca reprezentativa cocosului galic este una dintre favoritele Mondialului din 2009, alaturi de Germania, Croatia si Danemarca.  

Echipa locala de handbal si-a reluat de luni pregatirile în vederea noului sezon competitional. Liga Nationala de handbal masculin va debuta la data de 6 septembrie, iar în octombrie „studentii” vor juca în Cupa Challenge. În lotul universitarilor nu exista deocamdata niciun nume nou, singurele transferuri confirmate fiind cei doi juniori de la LPS Piatra Neamt, care se vor alatura lotului dupa ce vor sustine examenul de bacalaureat. În prima saptamâna, elevii lui Petru Ghervan efectueaza sedinte usoare de antrenament, scopul acestora fiind ca jucatorii sa se readapteze la efort. 


Intră acum și în grupul de