Fotbal : Sorin Corpodean ar putea fi noul presedinte al CCA?!


Intră acum și în grupul de

Dupa ce Comisia de Disciplina a respins apelul Stelei în cazul „Valiza”, gruparea din Ghencea este la un pas de a mai primi o noua lovitura. Cu siguranta Gigi Becali nu se va uita linistit în fata televizorului la meciurile ros-albastrilor din campionatul intern. Si asta pentru ca cel mai mare dusman al sau din arbitraj, Sorin Corpodean, are toate sansele sa preia functia de presedinte al CCA.
Totul a plecat de la faptul ca Gheorghe Constantin va demisiona din fruntea arbitrajului românesc, din cauza ca nu a mai putut suporta „dictatura impusa de conducerea FRF”, dupa cum informeaza Gazeta Sporturilor. Mai toate reusitele si realizarile sale au fost puse în umbra de Lupescu, care si-a atribuit absolut toate meritele. Mai mult, delegarile erau facute de acelasi fost jucator, iar când arbitrii „nu dadeau randament”, vina apartinea în exclusivitate CCA-ului.

Iar miscarea facuta de Mircea Sandu a venit ca un raspuns la declaratiile lui Gigi Becali, care afirmase ca nu îsi va mai lasa fotbalistii la echipa nationala. Instalarea lui Corpodean în fruntea arbitrajului românesc ar putea însemna o dubla lovitura pentru Steaua. Asta din momentul în care celelalte contracandidate la titlu vor putea beneficia de anumite „cadouri”. Centralul locuieste în Cluj si este un apropiat al oficialilor din Gruia, alaturi de care petrece destul de mult timp. Iar eticheta de „arbitru de casa” a lui Cristi Borcea poate influenta rezultatele pe care Dinamo le va obtine în sezonul urmator.

Gigi Becali a facut o declaratie-soc în urma cu ceva timp, atunci când a atacat pentru prima oara arbitrajul românesc. Evident, Corpodean a fost inamicul numarul unu: „I-am dat bani atunci când am intrat în fotbal pentru ca asa mi s-a transmis, ca daca vreau sa nu fiu furat trebuie sa cotizez. Si i-am dat 5.000 de dolari, prin cineva”. Lucrurile nu s-au oprit însa aici. La finele derbiului Dinamo-Steaua jucat în 2006 si încheiat cu scorul de 1-0 pentru „câini”, latifundiarul a sarit ca ars si a declarat despre acelasi arbitru ca „este un nenorocit, un spagar si un ordinar”.


Intră acum și în grupul de