Catalin Nechifor stabileste pozitia socialistilor europeni privind programul comunitar pentru protectia copiilor ce utilizeaza Internetul


Intră acum și în grupul de

 Eurodeputatul PSD sucevean Catalin Nechifor, a fost desemnat sa stabileasca pozitia socialistilor europeni din cadrul Comisiei pentru bugete a Parlamentului European privind propunerea de decizie a PE si a Consiliului UE, referitoare la un program comunitar multianual pentru protectia copiilor care utilizeaza Internetul si alte tehnologii de comunicare.

      O decizie în acest sens a fost luata la sedinta de luni seara a Comisiei pentru bugete a co-legislativului Uniunii Europene, se arata într-un comunicat al eurodeputatului socialist. Acesta a aratat ca în urma cu 15 ani, nimeni nu putea anticipa o asemenea dezvoltare a tehnologiilor de comunicare, care sa conduca în prezent la extinderea cyber-criminalitatii si multiplicarea surselor de informatie cu caracter violent, rasist, xenofob si care promoveaza terorismul la scara mondiala. „Dezvoltarea Internet-ului, aparitia tehnologiei GSM si a serviciilor de tip SMS si MMS, precum si comercializarea pe scara larga a telefoanelor mobile dotate cu camera foto si video, a permis extinderea nepermisa si aproape necontrolabila a unor adevarate retele virtuale malefice, care au drept tinta copiii si adolescentii”, a declarat Nechifor.

      Eurodeputatul socialist considera ca Parlamentul European si Consiliul UE trebuie sa protejeze grupurile tinta vulnerabile, fiind necesara alocarea de resurse financiare, la dispozitia statelor membre, precum si definirea programelor multianuale pentru protectia în utilizarea Internet-ului si a celorlalte tehnologii de comunicare. „În câtiva ani, copiii si adolescentii de astazi vor deveni cetateni europeni cu drepturi depline. Iata de ce trebuie facute toate demersurile pentru ca valorile europene pe care le promovam împreuna de jumatate de secol sa poata fi duse mai departe”, a mai spus Catalin Nechifor.

      Programul comunitar multianual privind protectia copiilor care utilizeaza Internetul si alte tehnologii de comunicare îsi propune, printre altele, promovarea unui mediu „curat” pe Internet, sensibilizarea publicului larg cu privire la existenta acelor retele virtuale malefice, reducerea continutului ilegal -care promoveaza violenta, xenofobia, rasismul si terorismul, precum si realizarea de schimburi a celor mai bune practici în lupta împotriva cyber criminalitatii. Raportul privind acest program multianual, elaborat de eurodeputatul Roberta Angelilli, va fi votat, cel mai probabil, în sesiunea plenara din octombrie 2008.  


Intră acum și în grupul de