Contractele cu firmele care modernizeaza E 576 intre Suceava si Vatra Dornei risca sa fie reziliate


Intră acum și în grupul de

Prefectul de Suceava, Alexandru Baisanu s-a întâlnit cu ministrul Transporturilor, Ludovic Orban cu care a discutat despre situatia mult întârziata a lucrarilor la modernizarea E 576, care sunt mult întârziate. Cei doi au facut o analiza a situatiei în urma careia s-a decis sa fie studiate contractele cu firmele care au câstigat licitatiile de executie, existând riscul sa li se rezilieze contractele în conditiile în care acestea nu respecta graficul de lucrari stabilit.

Prefectul Baisanu a mai anuntat ca a solicitat ca institutiile din judet sa verifice daca firmele care executa lucrari pe acest drum respecta toate normele legale în vigoare.

Alexandru Baisanu a aratat ca desi licitatiile pentru lucrarile de executie au fost câstigate de firme mari din Europa, în fapt, lucrarile sunt facute de societati locale, subcontractante, care nu detin nici mâna de lucru calificata si nici utilajele necesare unei asemenea investitii. „Un drum european de o importanta deosebita a ajuns sa fie modernizat cu sfoara si hârletul”, a afirmat prefectul Baisanu.

În opinia acestuia este „inadmisibil” ca firme mari din Europa care au câstigat astfel de licitatii, sa vina în tara, „cu o geanta diplomat si un pix”, iar lucrarile sa fie executate de firme care nu au capacitatea sa le faca.

Lucrarile de modernizare a drumului european E 576, care asigura legatura între Moldova si Ardeal au început în 2004 si trebuiau finalizate la 30 noiembrie 2007. Lucrarile presupun crearea unui profil adecvat pentru un drum de viteza si constau în largirea carosabilului, cu doua benzi la urcarea pantelor si cu benzi de acostament, precum si largirea si modernizarea tuturor podurilor de pe traseu.  


Intră acum și în grupul de