CJ Suceava va elabora Master Planul de Transport al județului . Flutur: Viața ne arată că e nevoie de dezvoltarea rețelei de drumuri și șosele ocolitoare. La centura Sucevei, unde mai e un pic de lucru, ne amână an de an


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat, luni, că împreună cu arhitectul șef al județului și Direcția de Drumuri și Poduri a stabilit elaborarea Master Planului de Transport al județului Suceava care include atât circulația rutieră cât și feroviară și aeriană.

„Am luat hotărârea. cu arhitectul șef al județului și cu Direcția de Drumuri Județene să facem o dezbatere pentru Planul Județean de Amenajare a Teritoriului, să elaborăm Master Planul de Transporturi al județului Suceava cu priorități”, a anunțat Flutur.

El a spus că județul Suceava nu mai face față cu infrastructura actuală.

„Tot mai mult viața ne arată că e nevoie de dezvoltarea rețelei de drumuri și șosele ocolitoare. Acum, când traficul e blocat sau se merge bară la bară, se vede clar că județul Suceava nu face față cu infrastructura pe care o are în sezoanele turistice de vârf și nu numai”, a spus Flutur.

El a adăugat că împreună cu primăriile vor trebui găsite soluții și identificarea de teren pentru drumuri, dar și surse financiare.

„Orașe precum e Gura Humorului, Câmpulung Moldovenesc, Vatra Dornei, Rădăuți, trebuie să-și identifice de urgență drumuri ocolitoare care să scoată traficul greu. Cauza principală a blocajelor în trafic este lipsa șoselelor de centură. E valabil în tot județul Suceava.Nu putem să stăm cu mâinile încrucișate”, a declarat președintele CJ Suceava.

El a adăugat că se înregistrează o creștere a turismului,  iar dinamica de dezvoltare e mare și că autoritățile trebuie să anticipeze  ce urmează.

„Obligatoriu vreau să discutăm Master Plan de Transport al județului Suceava și pe calea ferată și aerian și la drumuri. Dacă unele primării pot găsi resurse, am fi bucuroși ca și pietruite să fie unele șosele ocolitoare pentru început până se va găsi sursă de finanțare, dar trebuie să vedem în viitor”, a spus Flutur.

El a subliniat că anumite dezvoltări sunt mult mai dinamice decât se estima și că va trebui cât mai repede găsite soluții de infrastructură de transport care să fie incluse în Master Plan.

„Nu putem rămâne cu centura Sucevei, unde un pic mai este, și ne tot amână câte un an și Suceava e orașul care a cunoscut cea mai mare dinamică pe turism ca locuri de cazare. Sunt convins că se vor construi noi spații hoteliere, dar dacă nu ai infrastructura cât de cât pusă la punct nu e bine. Aici va fi bătălia noastră și împreună cu primarul de Suceava, de Gura Humorului, de Câmpulung Moldovenesc, de Vatra Dornei, de Fălticeni, de Rădăuți, obligatoriu trebuie să găsim soluții pentru șosele de centură”, a spus președintele CJ Suceava.

El a explicat că pentru finanțare pot fi luate în calcul și împrumuturi și parteneriate și orice alte soluții, dar susține că „aici trebuie să apăsăm pe butonul de urgență”.

Flutur a anunțat că au început lucrările de modernizare a drumului spre Izvoarele Sucevei, ultimul care mai trebuie modernizat pentru legătura cu zona de frontieră după ce a fost modernizat și drumul spre Ulma, iar la Vicovu de Sus și Climăuți nu sunt probleme.

„Dacă vom moderniza, conform PNDL legătura cu Bilbor, cu Neamț, cu Bistrița prin Coșna-Grădinița, sunt din nou pași foarte importanți pe care îi vom face în perioada următoare, inclusiv drumul Suceava-Dolhasca- Iași prin POR”, a mai declarat președintele CJ Suceava.

 


Intră acum și în grupul de