Flutur: Proprietarii teraselor de la Cetatea de Scaun ar trebui să aibă minima decență și să lase manelele să se odihnească măcar pe perioada Festivalului Medieval


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, luni, că Festivalul Medieval s-a desfășurat fără incidente în condițiile în care instituțiile statului au acționat corespunzător, dar și-a exprimat indignarea că la terasele de lângă Cetatea de Scaun se puteau auzi manele.

Flutur a mulțumit pentru organizarea Festivalului Medieval Muzeului Bucovinei, aparatului propriu al CJ Suceava, dar și Poliției Locale, Poliției Rutiere care a asigurat fluidizarea traficului deși a fost dificil, dar și echipajelor ISU care au fost mereu la post, precum și Jandarmeriei.

„Au fost structuri ale statului care și-au făcut datoria și au făcut ca acest festival să se desfășoare fără incidente și fără lucruri neplăcute”, a spus Flutur.

El a arătat că Festivalul a fost afectat însă de manelele care se auzeau de la terasele din apropierea cetății ai căror proprietari nu au înțeles că ele trăiesc datorită Cetății de Scaun.

„Ar trebui să aibă o minimă decență măcar când se desfășoară acest festival să lase manelele să se odihnească”, a spus Flutur.

Președintele CJ Suceava a mai declarat că la manifestările din acest an organizate în luna august de CJ Suceava se așteapă la un număpr de circa 50.000 de spectatori, arătând că dacă la Festivalul Medieval au fost peste 22.000, la Bucovina Rock Castle, Suceava Air Show și Festivaul din Masivul Rarău se așteaptă la minim 10.000 de spectatori pe eveniment.


Intră acum și în grupul de