Doi bătrâni din Putna, cercetați penal după ce au tăiat și sustras un molid din pădurea Gura Putnei


Intră acum și în grupul de

Un bărbat de 71 de ani și o femie de 68 de ani, ambii din comuna Putna, s-au ales cu dosar penal după ce polițiștii din Gălănești au stabilit că aceștia au tăiat fără drept și au sustras un arbore de esență rășinoase, din specia molid.

Potrivit IPJ Suceava, marți dimineața, polițiștii din Gălănești au fost sesizați prin 112 cu privire la faptul că se fură lemn din pădurea Gura Putnei.

Astfel, polițiștii au stabilit că în jurul orei 06.00 două persoane au tăiat, tractat și transportat la un imobil din satul Gura Putnei, comuna Putna, trei bușteni de esență rășinoase, din specia molid.

„Polițiștii au identificat cele două persoane ca fiind un bărbat de 71 de ani și o femie de 68 de ani, ambii din comuna Putna și au stabilit că aceștia au tăiat fără drept și sustras un arbore esență rășinoase, specia molid în volumul de 1.36 m.c  material lemnos”, a arătat sursa citată.

Polițiștii au precizat că personalul silvic a stabilit valoarea prejudiciului, acesta fiind de 1292.96 lei(inclusiv TVA), sumă ce depășește de 9.45 ori valoarea unui metru cub masă lemnoasă pe picior, arborele tăiat fiind din zona de protecție.

În acest caz polițiștii au întocmit un dosar penal privind infracțiunile de „tăiere fără drept de arbori” și „furt de arbori din fondul forestier național”, fapte prevăzute de Legea 46/2008.

(Mihaela Tcaciuc)


Intră acum și în grupul de