Șofer din Zamostea, depistat cu o alcoolemie de 1,25 mg/l la volanul unei mașini cu RCA-ul expirat

Un bărbat în vârstă de 68 de ani din comuna suceveană Zamostea a fost depistat de polițiști cu o alcoolemie de 1,25 mg/l la volanul unei mașini cu RCA-ul expirat.

Potrivit Poliției Județene Suceava, marți, în jurul orei 22.00, polițiștii din cadrul Secției 13 Poliție Rurală Bălcăuți, au oprit pentru control  pe  raza localităţii Zamostea, autoturismul condus de un bărbat de 68 de ani, din comuna Zamostea, care avea un comportament specific unei persoane ce a consumat băuturi alcoolice.

”Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind de 1,25 mg/l alcool pur în aerul expirat și i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

De asemenea, s-a constatat că polița RCA a autoturismului este expirată, fapt pentru care s-a luat măsura sancționării contravenționale cu amendă  în cuantum de 1000 lei și reținerea certificatului de înmatriculare și a plăcuțelor de înmatriculare”, arată sursa citată.

S-a întocmit dosar penal privind infracţiunea de „conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”.