Ion Lungu anunță un proiect de un milion de euro din bani europeni pentru reabilitarea termică a clădirii Primăriei Suceava


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunțat, miercuri, că intenționează să depună un proiect de reabilitare termică a clădirii Primăriei Suceava care să fie finanțat cu fonduri europene.

„A fost finalizat proiectul privind creșterea eficienței energetice a clădirii Primăriei Municipiului Suceava, proiect pe care vrem să-l depunem pe fonduri europene pe axa 3.1 b”, a spus Lungu într-o conferință de presă care a menționat că va propune indicatorii și aprobarea studiului de fezabilitate în ședința de săptămâna viitoare a Consiliului Local.

Valoarea totală a proiectului este de 4,808 de milioane de lei, respectiv 1,057 de milioane de euro.

El a arătat că proiectul de reabilitare termică nu poate include și alte investiții pe care dorea să le realizeze, cum ar fi extinderi, consolidări și recompartimentări.

„Suntem limitați în cadrul acestui proiect. Noi am dori să facem extinderi, consolidări, recompartimentări. Din păcate nu ne permite legea”, a explicat primarul.

El a precizat că principlale lucrări care se pot face sunt izolații la pereții exteriori, înlocuirea actualei cortine din sticlă cu o alta eficientă energetic, izolațiile la planșeu și la tavanul de la subsol, dar și repararea zidăriei fisurate de la subsol,  refacerea instalației electrice și instalațiilor termice.

Astfel, caloriferele vor fi înlocuite cu ventil-convectoare și se va instala o centrală de tratare a aerului și montarea unei perdele cu aer cald la ușile de acces în clădire.

Ion Lungu a mai spus că Primăria are și un proiect de  reabilitare a sălii de ședință a Consiliului Local care este învechită și nefuncțională, proiect care va fi realizat, din fonduri proprii, după finalizarea celui de reabilitare termică.


Intră acum și în grupul de