Legea învăţământului dual, în dezbatere în cadrul Consiliului Consultativ al AJOFM Suceava. Propunerile de modificare a legii şi amendamentele au fost înaintate Comisiei pentru muncă şi protecţie socială din Parlament


Intră acum și în grupul de

Reprezentanţii AJOFM Suceava împreună cu membri ai patronatelor, ai sindicatelor şi ai învăţământului sucevean au dezbătut Legea învăţământului dual în cadrul Consiliului Consultativ al AJOFM Suceava, propunerile de modificări şi amendamentele fiind înaintate Comisiei pentru muncă şi protecţie socială din Parlamentul României.

Directorul executiv al AJOFM Suceava, Dănuţ Mihai Burgheaua, a precizat într-un comunicat de presă că această dezbatere a fost iniţiată de AJOFM Suceava din necesitatea de a răspunde cerinţelor pieţei forţei de muncă în materie de competenţe.

El a spus că la dezbaterea desfăşurată în şedinţa Consiliului Consultativ al AJOFM Suceava au fost invitaţi membri ai patronatelor, sindicatelor şi învăţământului sucevean pentru a propune modificări “care pot face din Legea învăţământul dual un cadru legislativ performant atât pentru educarea elevilor, cât şi pentru  integrarea atribuţiilor şi fondurile de care dispun angajatorii suceveni şi autorităţile publice”.

 

“Amendamentele au vizat degrevarea angajatorilor de necesitatea acreditării unui formator care să fie mentor pentru practica elevilor şi introducerea obligativităţii elevului de a returna cheltuielile de şcolarizare, dacă refuză angajarea după finalizarea studiilor. Amendamentele au fost înaintate Comisiei pentru muncă şi protecţie socială a Parlamentului, prin amabilitatea domnului senator Virginel Iordache”, a mai spus Burgheaua.

(Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de